Remake ‘Leipe Mocro Flavour’ is vegan

The Optimist 21 sep 2021 Samenleving

Zestien jaar geleden bestormde Ali B de hitlijsten met zijn single ‘Leipe Mocro Flavour’. Een remake van dit iconische nummer en videoclip moet de plantaardige beweging een boost geven.

De kans is groot dat iedereen ouder dan 25 jaar de legendarische woorden ‘Die Leipe Mocro Flavour’ kan meezingen. De toenmalige hit bemachtigde de tweede plek in de Nederlandse top 40. Vandaag lanceren Ali B en Brace een remake van het lied en de videoclip, in een vegan jasje.

Marokkaans gekruid

In de nieuwe versie van zijn hit promoot Ali een plantaardige leefstijl en de Marokkaans gekruide kipstukjes van het merk Like Meat. Het is een voortvloeisel uit de samenwerking tussen de rappende platenbaas en het LIVEKINDLY Collective. Laatstgenoemde is een collectief van plantaardige voedingsmerken, met aan het roer voormalig topman van Unilever Kees Kruythoff. Doel van het collectief is een toekomst waarbij plantaardig eten een volwaardig onderdeel van ieders voedingspatroon is.

Ali V(ega)

De rapper gaat in zijn opnieuw uitgebrachte hit schuil onder de naam Ali V, waarbij de V voor vega staat. De reden dat hij graag plantaardig eet? ‘Het is én voelt lekker! Niet alleen tijdens, maar ook na de maaltijd’, aldus Ali. De nieuwe lyrics van het nummer sluiten aan bij dit statement: ‘Wie was er eerder het kip of het ei, allebei even niet als het ligt aan mij’ en ‘Ja toch, het is een eerlijke zaak omdat je plant based eet met een heerlijke smaak. Je merkt het gelijk onder meer in je maag, maar ook je hart en je hoofd inspireren we graag.’

Bekijk hieronder de remake van Leipe Mocro Flavour.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie