Positief nieuwsoverzicht: verkeerstraining maaltijdbezorgers, duurzame shampoo en meer

The Optimist 14 jun 2019 Samenleving

Veel mensen worden niet erg vrolijk van het dagelijkse ‘gewone’ nieuws. We krijgen regelmatig berichten van mensen die zeggen dat ze niet meer naar het journaal kijken, geen kranten meer lezen, en de nieuwsbulletins op de radio ontwijken. Gelukkig is er meer constructief nieuws te melden dan je op het eerste gezicht zou denken. Dat doen wij al heel wat jaren met onze The Optimist Daily. Om nog meer actueel, positief nieuws te brengen in onze nieuwsbrief, werken we samen met Sublime.

Sublime Nieuws van de Vooruitgang
Sublime verzorgt iedere werkdag het Nieuws van de Vooruitgang, dat elk half uur op de radio en online te beluisteren is. Wij vatten de hoogtepunten van hun constructieve nieuws voor jou samen. In combinatie met een optimistisch nieuwtje van onze redactie, bieden we je zo een mix van nieuws en ontwikkelingen waar een optimist echt vrolijker van wordt.

Verkeerstraining maaltijdbezorgers

Elf ketens van bezorgmaaltijden, waaronder Domino’s en Spare Rib Express, gaan een uitgebreide verkeerstraining aanbieden aan hun bezorgers. Daarnaast worden de bezorgers straks per uur betaald en niet per bestelling, zo meldt de NOS. Dit moet ervoor zorgen dat de bezorgers minder gehaast zijn in het verkeer. De maatregelen worden genomen om het aantal verkeersongelukken flink omlaag te brengen.

Waterstoftankstation in China

In China worden auto’s die op waterstof rijden omarmd. Dit ondanks het feit dat er steeds meer auto’s op elektriciteit rijden in China. In Shanghai is het grootste waterstoftankstation ter wereld geopend. In het nieuwe station kan meer dan twee ton aan waterstof worden getankt. Drie maanden geleden was er ook al een nieuwe Chinese autofabrikant die een waterstofauto produceerde.

Prijs voor lingerieondernemer

De achttienjarige Anouk Tanke heeft de Saxion Ondernemers Award 2019 gewonnen. Ze mag de prijs in ontvangst nemen vanwege haar bedrijf ‘Sassive Lingerie’. Met dit bedrijf wil ze het gat in de markt vullen op het gebied van huidkleurige lingerie. Op dit moment is de enige beschikbare ‘huidkleurige’ lingerie beige. Tanke heeft lingerie ontwikkeld in zestien kleuren die alle huidtinten moet dekken.

Duurzame shampoo in hotels

De New York Times schrijft over een verbod op mini-shampoos in hotels. Deze worden vervangen door hervulbare dispensers die je ophangt in de badkamer. Volgens de initiatiefnemers van het wetsvoorstel zal het even wennen zijn voor de gasten, maar is het een noodzakelijke maatregel. Deze maatregel is onderdeel van een bredere beweging om plastic zoveel mogelijk te vervangen.

3D-scans op vliegveld

Vliegtuigpassagiers die reizen via London Heathrow staan straks minder lang in de rij. Ze mogen namelijk hun shampoo, tandpasta en laptop gewoon in hun handbagage laten zitten. Op het bekende vliegveld wordt nu gewerkt met 3D-scans die de bagage beter doorlichten. De nieuwe apparaten werken op basis van dezelfde techniek als CT-scans in ziekenhuizen.

Lees hier het vorige positief nieuwsoverzicht.


Het Nieuws van de Vooruitgang hoor je iedere werkdag op het halve uur op Sublime.
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Positief nieuwsoverzicht: verkeerstraining maaltijdbezorgers, duurzame shampoo en meer”

  1. Erg fijn dat ze dat nu ook op Heathrow doen, maar op Schiphol is dat al een tijdje zo. Niet zo erg nieuw, dus.

Geef een reactie