Plannen is goed voor je geestelijke gezondheid

The Optimist 25 mei 2020 Gezondheid

Op momenten dat het niet mogelijk is om eropuit te gaan, kan het geen kwaad om toch alvast een toekomstige reis of dagje weg te plannen. Onderzoeken van Cornwall University tonen namelijk aan dat de mensen die dat doen zich beter voelen over hun sociale situatie, hun financiële middelen, hun mate van gezondheid en hun leven in het algemeen.

Zo onderzochten Amit Kumar en Matthew Killingsworth in 2014 de mentale effecten van ervaringen versus consumeren. Zij ondervonden dat het opdoen van nieuwe ervaringen ons meer voldoening geeft dan het kopen van spullen. Daarbij kwam naar voren dat we op het gebied van reizen ook al plezier halen uit het idee van een toekomstige trip.

Gelukkiger

Een onderzoek uit 2002 van dezelfde universiteit toont aan dat inwoners van het VK veel gelukkiger zijn als ze een vakantie in het vooruitzicht hebben. In het rapport staat dat de mensen die wachten om op vakantie te gaan in het algemeen veel blijer zijn met hun leven en minder negatieve emoties en gevoelens ervaren. Deze onderzoeksgroep was ook nog eens blijer met hun familie, hun economische situatie en gezondheid dan de groep die geen toekomstige vakantie had gepland.

Bron: Good News Network
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Plannen is goed voor je geestelijke gezondheid”

  1. De kop boven het artikel is discutabel. Er is wel een verband tussen de beleving van geluk en plannen. De vraag is je gelukkig wordt van een vakantie plannen. Het kan zijn dat mensen die gelukkiger zijn vaker een vakantie plannen. Er is zeker geen bewijs van een oorzakelijk verband.

Geef een reactie