Ons immuunsysteem als kankerbestrijding, volgens onderzoekers is dat mogelijk

The Optimist 22 jan 2020 Gezondheid

Ons immuunsysteem beschermt tegen allerlei bacteriën, virussen en gifstoffen, maar volgens onderzoekers van de Cardiff Universiteit is dat niet het enige wat het kan. Met wat kleine aanpassingen zou het ook kanker kunnen bestrijden. De onderzoekers ontdekten namelijk dat lichaamseigen T-cellen het potentieel hebben om onder andere prostaat-, borst- en longkanker te bestrijden.

Een T-cel is een immuuncel in het bloed. Deze cellen doorzoeken je lichaam naar mogelijke gevaren die moeten worden vernietigd. Dit doet het met ontvangers die zich op zijn oppervlakte bevinden. De onderzoekers nemen een klein bloedmonster en passen hierin vervolgens de T-cellen met een ongevaarlijk virus aan. Het virus zorgt ervoor dat de ontvangers nu ook het zogenaamde MR1 molecuul in kankercellen als doelwit gaan zien. Vervolgens kweken de onderzoekers de aangepaste T-cel en voegen het weer toe aan het bloed. En op deze manier geven de nieuwe cellen ons immuunsysteem de opdracht om ook kankercellen aan te vallen, en dat zonder enige schade aan het lichaam aan te brengen volgens de onderzoekers.

Vergelijkbare behandelingen bestaan al, maar de onderzoekers zeggen dat deze methode uniek is omdat het de mogelijkheid geeft voor een ‘one-size-fits-all’ kankerbehandeling. De nieuwe methode is voorlopig wel alleen nog op dieren getest, maar kan een doorbraak betekenen in kankerbestrijding.

Bron: BBC
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Ons immuunsysteem als kankerbestrijding, volgens onderzoekers is dat mogelijk”

  1. Er is onderzoek gedaan dat deze T-cellen toenemen wanneer je je lichaamstemperatuur een tijdje verhoogt, (kunstmatige koorts, hyperthermie) bv een bad van ca 45min of langer met watertemperatuur van 39,5-40,5 graden, je lichaamstemperatuur (meten) die moet het liefst boven de 38,5 komen en onder de 39,5 blijven, hoe langer en heter, hoe beter. Bij erg lage bloeddruk oppassen, daalt ca 25% en hartslag 35% omhoog en zorg voor gezelschap! Bij 40,0 water bereikt binnen 1 uur je lichaam 39,0. temp. Een saunabezoek komt hier niet bij in de buurt, max 37,3. Dit wordt ook ingezet voor kankerbehandeling (wholelbodyhyperthermia) en duurt 3 uur, (Intens) 350.- A’dam en werkt goed! Dit kun je in principe zelf toepassen als je bad hebt. Af en toe hoofd 15 sec. iets koud afspoelen helpt het volhouden, ik doe dit zelf al vele jaren 2-maandelijks preventief ca 1,5-2uur, aangezien nu 1 op de 2 mensen in Nederland kanker in zijn leven krijgt. je bent daarna soms een dagje iets slomer en daarna voel je je beter dan voorheen, Immuunsysteem versterkt en bad is ontspannend! De Grieken, indianen (zweethut) en Duitsers( heilbaden) wisten al dat infectieziekten goed behandelbaar waren met koortsopwekking, maar doordat dit je inspanning kost heeft het westen voor de makkelijke antibiotica gekozen, welke als bijwerking je immuunsysteem verzwakt. Bacteriofagen zouden veel beter zijn, maar wordt geblokkeerd door ego’s, belangen en lafheid. In Duitsland wordt trouwens heel veel gewerkt met lokale en algehele hyperthermie.

  2. Voor de bestrijding van uitgezaaide melanomen – een melanoom is een zeer ernstige huidkanker, die zich niet beperkt tot de huid – wordt de immuuntherapie al zeker 10 jaar gebruikt.
    Eerst alleen in de VS, sedert ongeveer 8 jaar in Amsterdam en sedert ruim 6 jaar ook in andere academische ziekenhuizen zoals in het LUMC in Leiden. Daar word ook ik, Kees Haverkamp, behandeld.
    Wat mijn lichaam betreft met veel resultaat, wat mijn hersens betreft eerst ook met veel resultaat, de afgelopen tijd echter helaas niet. Ongeveer 30 procent van de patiënten genezen, bij ongeveer 40 procent is er wel sprake van een stop van de groei van melanomen, maar blijft de ziekte sluimeren, en helaas bij de overige 30 procent gaat het niet goed en komen de patiënten toch te overlijden, soms al snel na enkele maanden, soms na een paar jaar.

Geef een reactie