Online therapie voor Nederlanders in het buitenland

The Optimist 11 nov 2018 Gezondheid

Behoefte aan psychotherapie terwijl je bijvoorbeeld als expat in het buitenland zit? De drempel om hulp te zoeken kan in een ander land erg hoog zijn. Het zijn Koh Chang uit Thailand en Gz-Psycholoog en expat Niek Rosens die hiervoor het platform Psycholoogwereldwijd.nl hebben opgericht deze maand.

Bij dit platform kunnen Nederlanders in het buitenland hoogwaardige psychologische hulp krijgen via Skype, Facetime of e-mail. De online psychologen wonen verspreid over de hele wereld van Costa Rica, Engeland, Frankrijk, Praag, Cambodja, Thailand tot Australië. ‘Het unieke is dat de psychologen van het platform, allen Nederlanders, verspreid over de wereld zitten. Hierdoor kennen zij de uitdagingen van het wonen in het buitenland uit eigen hand en vormen tijdsverschillen geen probleem meer’, aldus Rosens.

Het was Rosens die merkte tijdens zijn internationale werkzaamheden dat er onder Nederlanders in het buitenland een behoefte was aan kwalitatieve psychologische hulpverlening in eigen taal. ‘Je praat toch liever in je moedertaal over lastige gedachten of gevoelens’, aldus de Gz-psycholoog. Met psycholoogwereldwijd.nl richt Rosens zich op deze behoefte. ‘Alle psychologen beschikken daarbij over kwalificaties en hebben eigenhandig de uitdagingen ervaren van het wonen in het buitenland. Daarnaast is er geen wachtrij en worden de cliënten direct gekoppeld aan een zogezegd Nederlands psycholoog in hun eigen tijdszone.’

Volgens Niek biedt het ‘online aspect’ van de therapie ook voordelen. ‘De behandeling is locatie-onafhankelijk en cliënten voelen zich veelal vrijer en minder gespannen om open te vertellen.’ Het online platform stelt voor een breed behandelaanbod te hebben voor eventuele cliënten. Denk hierbij aan individuele coaching of therapie, maar ook relatietherapie. Het kan ook om zowel lichte als zware klachten gaan. De experts op het platform zijn ervaren met het behandelen van uiteenlopende problematiek, zoals somberheid, angst, paniek, stress, trauma, verslaving, piekeren, burn-out, relatieproblemen, autisme, werkgerelateerde- en persoonlijkheidsproblematiek. Het platform geeft verder aan in de behandeling gebruik te maken van wetenschappelijk bewezen technieken, waaronder CGT (Cognitieve gedragstherapie), Schematherapie, EMDR, oplossingsgerichte therapie, positieve psychologie, ACT en Mindfulness (MBSR/MBCT). Zie voor meer informatie psycholoogwereldwijd.nl.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Online therapie voor Nederlanders in het buitenland”

Geef een reactie