Online Slingerbeurs open voor hulpvragen

Mariska van Doorn 23 mrt 2021 Samenleving

In Hengelo geeft netwerkorganisatie De Slinger al 12 jaar elan aan het ‘Twentse Noaberschap’. Een achtkoppig vrijwilligersteam matcht vragen van maatschappelijke organisaties aan het aanbod van bedrijven, met gesloten beurs. Sinds kort kunnen de partijen ook terecht op het online platform.

Het hele jaar door maakt De Slinger matches tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Normaal gesproken ontmoeten de partijen elkaar elk voorjaar live op de zogenoemde Slingerbeurs, waar elk aanbod en elke hulpvraag welkom is. Op de bruisende beursvloer wordt gedurende anderhalf uur druk gehandeld, dit levert gemiddeld 350 getekende overeenkomsten op ter waarde van ongeveer 200 duizend euro. Zo’n overeenkomst kan gaan om het uitlenen van een bus, het leveren van een laptop, maar ook om het inrichten van een pand. Afgelopen jaar werkte De Slinger hard aan een aanvullend platform, waarop vragers en aanbieders zich online kunnen inschrijven. Dit maakt het nog makkelijker om materiaal, mankracht en advies kosteloos ten goede te laten komen aan de Hengelose samenleving.

De gongslag

Op vrijdag 12 maart opende de voorzitter van De Slinger Frank Kerckhaert samen met ceremoniemeester Willem Habers van het ROC van Twente de online Slingerbeurs. Waar gewoonlijk ruim 70 aanbiedende ondernemers, 100 vragende organisaties en belangstellenden staan te popelen om elkaar te ontmoeten, was het nu leeg op het Slingerplein in de Gieterij van het ROC. Maar waar gewoonlijk de luide slag op de gong de opening en sluiting van de beurs markeerde, opende Kerckhaert nu de beurs voor altijd.

Betrokken bij Hengelo

Ook op andere manieren richt De Slinger zich op het sterker maken van de Hengelose samenleving. Zo ondersteunen de Entreemakers de gemeente bij het bemiddelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en organiseert het vrijwilligersteam bijeenkomsten over actuele onderwerpen zoals eenzaamheid binnen bedrijven.

Voor 2022 liggen al plannen klaar: in ieder geval het organiseren van de twaalfde live Slingerbeurs. Want het blijft toch ook belangrijk elkaar te ontmoeten en recht in de ogen te kunnen kijken.

1Twente maakte een video van het online event op het Slingerplein:

Mariska van Doorn

Mariska van Doorn

Mariska van Doorn (1962) schrijft graag over mensen en wat hen bezighoudt, een passie die...

Meer over Mariska van Doorn >

Reacties

Eén reactie op “Online Slingerbeurs open voor hulpvragen”

  1. Hallo Mariska. Ik ben sacco van munster 59 jaar. Ik ben kunstschilder al 16 jaar. Ik geef als kunstschilder workshops kunstschilderen op locatie.

Geef een reactie