Ondernemers gaan steeds meer klimaatneutraal ondernemen

The Optimist 25 jul 2017 Economie

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. Ook onder ondernemers gaat duurzaamheid steeds meer spelen, dit is te zien aan het groeiend aantal MKB-ondernemers dat gebruik maakt van het Klimaatplein. Inmiddels is dit platform ruim 500.000 keer geraadpleegd, een mijlpaal.

In 2011 ging het Klimaatplan als online adviseur voor MKB-bedrijven van start, met als bedoeling de ondernemer te activeren om klimaatneutraal te ondernemen. En dit is gelukt. Met 12.500 bezoeken per maand is dit platform één van de grootste duurzaamheids-adviseurs van Nederland. Daarnaast werd het Klimaatplein genomineerd als meest duurzame initiatief van Nederland.

Het Klimaatplein is dus volop in ontwikkeling en dat is positief. Met veel enthousiaste organisaties worden er mooie, praktische en betaalbare oplossingen aan de ondernemers aangeboden. Zij spelen namelijk een cruciale rol in de verduurzamingsslag zegt Rob van der Rijt, initiatiefnemer van het Klimaatplein. ‘We zijn met velen en dus hebben we ook grote impact. Bovendien gaat het niet alleen om een hoopvolle toekomst voor onze planeet. Het gaat zeer zeker ook om een slimme inrichting van onze bedrijven. Energiebesparing levert geld op. Technologieën ontwikkelen zich en zijn betaalbaar. Dat betekent dat de mogelijkheden om bedrijven op de meest winstgevende manier in te richten alleen maar groter worden. Het Klimaatplein biedt praktische online tools en handvatten om dat te doen. We delen ook graag cases en visies.’

Dat inmiddels de 500.000ste bezoeker is geweest, is een mijlpaal voor het Klimaatplein waar ze graag bij stil staan. Om deze reden laat het Klimaatplein graag de ondernemer kennis maken met hun tools, adviezen en diensten, zodat nog meer ondernemers klimaatneutraal gaan ondernemen.

Bron: Klimaatplein
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.