Nieuws van The Optimist: seizoen 2, aflevering 3

The Optimist 2 feb 2023 Samenleving

In deze derde aflevering van het tweede seizoen van de podcast Nieuws van The Optimist bespreken trouwe lezer Erik Hallers en hoofdredacteur Brian de Mello actuele onderwerpen uit het optimistische magazine.

In deze podcast bladeren Erik en Brian verder in The Optimist no. 208, de januari/februari editie van 2023.

Sociale zussen

Erik en Brian hebben het onder meer over het maatschappelijk leerwerkbedrijf Firma van Buiten, opgericht door twee zussen uit Delft. In het tijdschrift staat een interview met Femke, over hun horecabedrijf waarmee ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne werkplek bieden én impact maken op de maatschappij.

Bestrijdingsmiddelen en parkinson

Brian en Erik hebben het vervolgens met elkaar over pesticiden, het drinken van wijn en planten in tuincentra. Nathalie Kelderman schrijft in het nummer namelijk over de ziekte van Parkinson en bestrijdingsmiddelen. Zelf is zij gediagnosticeerd met de ziekte en ging op zoek naar het waarom en het ontstaan van parkinson. Hiervoor interviewde ze neuroloog Bas Bloem, die onlangs een boek schreef over de ziekte. Bas wordt door haar aan de tand gevoeld over pesticiden en parkinson.

Luister de podcast

Alle afleveringen uit het eerste en het tweede seizoen van de podcast zijn te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en iedere andere plek waar je graag naar podcasts luistert. De nieuwste aflevering vind je onderaan dit bericht. Deel de podcast met een vriend, of laat een positieve review achter op Apple Podcasts.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie