Niet kleuren maar krassen op weg naar mindfulness

The Optimist 30 jul 2018 Zingeving

Geen zin in het kleuren van grote mandala kleurplaten? Met een kraskaart maak je evenzo verfijnde plaatjes. Door te krassen in plaats van te kleuren zorg je dat de geest tot rust komt op reis of na een drukke dag.

‘De boekjes zijn ontstaan in een zoektocht naar een geschikte opvolger voor de kleurboeken voor volwassenen’, zegt PR en marketingmedewerker Naomi Riemis. Maar ook voor kinderen is het kleurkrassen natuurlijk een leuke bezigheid.

Met een pennetje tover je een palet aan kleuren tevoorschijn. De boekjes zijn beschikbaar in de vier versies met eenhoorns, katten, vlinders en hartjes. ‘De kleurkaarten zorgen ervoor dat je je hoofd helemaal kan leegmaken. Pure mindfulness’, stelt Riemis.

Uitgeverij Manteau bracht eind juni vier krasboeken uit ter ontspanning. In Frankrijk veroverden de kraskaarten stilaan een plekje in het Franse huishouden. In het land werden zo’n 30.000 exemplaren verkocht. Niet zo verwonderlijk, aangezien onder de kraskaarten de fijnste kleurrijke tekeningen verborgen zitten. Het werd daardoor tijd voor een Nederlandse variant.

Zoek een comfortabel plekje, laat de rust over je heen komen en kras beetje bij beetje de onderliggende figuur tevoorschijn in prachtige kleuren. Het resultaat? Kleine kunstwerkjes die gebruikt kunnen worden als decoratie.

De vierkante boekjes hebben een formaat van 19 x 19 centimeter en worden met kraspen geleverd. In een boekje zitten telkens zes kraskaarten. De tekeningen zijn gemaakt door verschillende artiesten van de foto- en illustratiewebsite Shutterstock.

De kraskaarten zijn onder meer verkrijgbaar via bol.com en liggen in elke de meeste boekhandels. Je kan ze ook hier bestellen.

Wil je kans maken op een exemplaar? The Optimist verloot zeven krasboekjes. Vertel in een mailtje naar de redactie (redactie@theoptimist.nl) waarom jij een exemplaar zou moeten winnen. Vergeet daarbij niet jouw volledige naam en adresgegevens te vermelden.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Niet kleuren maar krassen op weg naar mindfulness”

  1. krasboekjes. Stuur er mij maar een. Omdat ik in mindfullnes niet geloof, maar dat kan verkeren en een bekeerde ziel daar wordt meer over gejuicht dan over een allang heilige.
    zadres: Acqua Condominium 31/290 Jomtien Postkode 20150 (Chonburi) Thailand.

Geef een reactie