Moonback lanceert eerlijke boekingssite

The Optimist 20 sep 2021 Economie

Binnen een jaar na een succesvolle crowdfunding is de eerlijke hotelboekingssite Moonback live gegaan. Precies zoals de oprichters beloofden.

Moonback is het alternatief voor bestaande platformen die met monopolistisch gedrag reizigers manipuleren en hotels uitknijpen. Om te beginnen richt Moonback zich op citytrips in Europa waarbij Antwerpen de eerste stad is waar geboekt kan worden. Vanuit daar breidt het bedrijf uit naar andere steden. Deze worden binnenkort bekendgemaakt.

Eerlijkheid boven alles

Eerlijk een hotel boeken is in elk aspect van de boekingssite doorgevoerd. Dit staat haaks op wat bestaande platformen doen om mensen maar zo snel mogelijk te laten boeken en zo hun winst nog verder op te schroeven. ‘Nog maar 1 kamer over’ komt vast bekend voor. Het meest zichtbare eerlijke onderdeel bij Moonback is de kaart met zoekresultaten met alle hotels. Dus geen resultatenlijst waarbij het voor de reiziger onduidelijk is waarom een hotel bovenaan staat. De hotels betalen allemaal dezelfde lage commissie bij een boeking via Moonback. CEO Niels Meijssen: ‘Als je Moonback bezoekt, merk je pas hoe fijn het werkt en hoe irritant de andere boekingssites eigenlijk zijn met hun manipulerende praktijken.’

Hoe het begon

In mei 2020 ging Moonback van start onder de naam Beterboeken, na een LinkedIn-bericht van Niels over een ander boekingsplatform. Een bericht dat meer dan 2,5 miljoen mensen bekeken. De kern: waarom staatssteun aanvragen als je vorig jaar nog miljarden hebt uitgekeerd aan aandeelhouders? Niet alleen Niels vond dit een schandalig gegeven. Hij werd overladen met reacties en steunbetuigingen. Het werd een terugkerend onderwerp in de nieuwsbrief van The Optimist. Bijna een jaar geleden werd door het team van Beterboeken het startkapitaal van 2 miljoen euro opgehaald met een crowdfundingcampagne en werd er gestart met de ontwikkeling van de boekingssite. Die kreeg in april de naam Moonback. Aan The Optimist vertelde oprichter Niels eind vorig jaar hoe het begon en wat zijn plannen waren.

Bron: Moonback
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie