Microhuizen met een groot doel

The Optimist 24 jun 2020 Samenleving

Leven op straat is geen pretje. Er is bijna geen enkele stad die niet met dakloosheid kampt, maar toch valt het Britse Cambridge op: deze stad werd in 2018 uitgeroepen tot de meest ongelijke stad in Engeland. Een nieuw project gaat hier kleinschalig verandering in brengen.

Het gaat om een samenwerking tussen sociale organisaties Allia, Jimmy’s Cambridge en de New Meaning Foundation. Zes zogenaamde microhuizen zullen voor een eerste groep daklozen in Cambridge, waar door de hoge huizenprijzen veel mensen op straat eindigen, een veilige haven gaan vormen. De huizen zijn uitgerust met alle moderne basisgemakken zoals een wasmachine, een keuken, een aparte slaapkamer en een badkamer. Onderdak is niet het enige wat de huizen bieden. Er staat ook een team klaar van professionals en vrijwilligers, om te helpen met onder andere verslaving, het vinden van werk en het opnieuw verbinden met familie.

Hoewel de huizen de komende drie jaar gratis op het terrein van een lokale kerk mogen staan, is er ook na deze tijd geen probleem. De microwoningen zijn namelijk makkelijk te verplaatsen naar een nieuwe locatie. Het bouwen van de huizen is mogelijk gemaakt door donaties en beurzen van organisaties uit de publieke en private sector. Daarnaast zijn ze gemaakt door mensen die in het verleden zelf dakloos waren.

Bron: Positive.News
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Microhuizen met een groot doel”

  1. Verdient navolging voor “studerenden” in onze grotere steden.
    Geld daarvoor door afroming TOP-salarissen/inkomens (bijv. > €.3.500.000.)

Geef een reactie