Met deze 5 tips houd je je nagels gezond

The Optimist 22 feb 2018 Gezondheid

Merk je ook dat je nagels wel een boost kunnen gebruiken? Je hebt bijvoorbeeld last van groefjes, ze breken snel af of ze zijn verkleurd. Met deze 5 tips kun je je nagels gezond houden.

Kies voor kwaliteit

Of je nu wel of geen nagelbijter bent: de status van je nagels zegt veel over jouw leefstijl. Eet je niet gezond, dan is dat aan je nagels af te lezen. Nog een extra reden om gezond te eten en veel te variëren. Hierdoor krijg je alle belangrijke voedingsstoffen binnen, waardoor je minder snel tekorten aan bepaalde vitamines en mineralen zult hebben. Kies met name voor onbewerkte, pure producten.

Pak regelmatig je rust

Voldoende slapen en regelmatig rusten is belangrijk voor je gezondheid en dus ook voor je nagels. Probeer daarom op vaste tijden naar bed te gaan en op een vast tijdstip weer op te staan. Ook helpt mediteren om meer rust in je hoofd te creëren, waardoor het makkelijker is om met stress om te gaan. Zeker voor de nagelbijters is dit belangrijk.

Stop met roken

Je hebt het vast wel eens gezien: de gele nagels van een roker. Door sigaretten verkleuren niet alleen iemands tanden, maar ook de nagels. Het is de nicotine in sigaretten die te kleur aantast. Als je als roker van deze gele kleur af wilt, dan is de makkelijkste oplossing te stoppen met roken. Let wel: dit heeft niet alleen invloed op de gezondheid van je nagels, maar ook op de  rest van je gesteldheid. Maar we vragen ons bij The Optimist hardop af, of er  überhaupt (nog) rokers zijn onder onze lezers.

Bescherm jezelf

Gezonde nagels hebben ook baat bij goede bescherming. Bij een grote schoonmaakbeurt waar water en schoonmaakmiddelen mee gemoeid zijn, kunnen nagels makkelijk beschadigen. Dus, hou je van een schoon huis, schone auto of zit je om een andere reden veel in het sop? Draag dan bij dit soort taken handschoenen om behalve je nagels ook je handen te beschermen. Hou je van nagellak op je nagels? Denk er dan aan dat een product als nagellakremover niet bijster goed is voor de conditie van je nagels. En zowel de lak als de remover kun je het beste zoveel mogelijk beperken.

Kies voor de juiste methode

Je handen en nagels regelmatig verzorgen met een natuurlijke handcrème of lotion is aan te raden, dit geldt ook voor mannen. Daarnaast is het geschikter om je nagels te vijlen en liever niet te knippen. Met knippen kunnen namelijk makkelijk scheurtjes ontstaan. Tenslotte nog een vijltip: als je je nagels vijlt is het aan te raden dit in één richting te doen en dus niet een zogenaamde zaagbeweging te maken.

Succes met je nagels!

Lees ook in de Daily:
> Hoe verwerk je verlies?
> ‘Grote zilverreiger gaat knetterhard’

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie