Zo maak je je leven makkelijker

The Optimist 22 jun 2018 Zingeving

Je krijgt visite en wilt de perfecte gastheer of vrouw zijn, hierdoor vind je het maar lastig om taken uit handen te geven. Of je hebt een deadline die je per se zelf wilt afronden, koste wat het kost. Natuurlijk is het fijn als je dit allemaal kunt, maar soms mag je best wel eens de controle loslaten.

Soms zijn we eigenwijs. We proberen alle ballen omhoog te houden, maar dit is niet altijd mogelijk. Op een gegeven moment kan het je toch te veel worden of zijn er echt te veel taken die je nog moet doen. Het is dan goed om alles even van een afstandje te bekijken en misschien toch maar eens wat hulp in te schakelen.

Om hulp vragen is sterk

We vragen niet altijd even vraag om hulp. Soms zien we het zelf als een zwakte als we om hulp vragen. Maar niets is minder waar. Als jij om hulp kunt vragen, laat je juist je sterke kant zien. Je ziet zelf dat het je even te veel is en vraagt hier hulp bij.

Zeg eens nee

Het is dus sterk om om hulp te vragen, maar het is ook sterk om soms nee te zeggen en zelf iemand even niet te helpen. Door weer iemand te helpen, belandt er namelijk weer een taak voor jou bij. Probeer je daarom eerst even met je eigen taken bezig te houden en niet iedereen te willen helpen en pleasen.

Niet op jouw manier

Het kan zijn dat je alles zelf wilt doen omdat het dan op jouw manier gebeurt. Maar misschien is de manier waarop een ander het doet ook prima of zelfs nog beter. Draag daarom eens wat over aan een ander als je het niet meer ziet zitten. Ook kun je eerst beginnen met kleine taakjes die je sneller aan iemand toevertrouwt maar toch weer wat werk van je schouders nemen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Zo maak je je leven makkelijker”

  1. Goede tips, zo simpel en concreet dat je geneigd bent ze over het hoofd te zien. In Friesland schijnt een spreekwoord te zijn ‘Hij heeft geen kievietseieren gevonden, maar wel het struif aan zijn schoenen’.

  2. als ik dit lees ,is het iets wat kortgeleden bij mij is gebeurd .
    om hulp vragen is geweldig ,je krijgt er ruimte en tijd voor terug

    en je bent ontzettend dankbaar voor deze hulp !!!!!!!!

Geef een reactie