LiberTerra bouwt eerste ecologische community

The Optimist 11 dec 2020 Samenleving

LiberTerra is een project gestart om duurzame communities van ecologisch verantwoorde woningen te realiseren. Op het erf rondom bestaande boerderijen komen verschillende tiny houses, appartementen en een voedselbos waar wonen, leren en werken worden gecombineerd. 

Met het project biedt de organisatie een oplossing voor verschillende problemen: leegstaande boerderijen, monocultuurlandbouw, het halen van de klimaatdoelen van Parijs, de behoefte aan betaalbare huisvesting en een tekort aan duurzame samenlevingsvormen. De projecten zullen op meerdere plaatsen in Nederland worden gerealiseerd. Er wordt inmiddels druk gebouwd aan de eerste LiberTerra-locatie in Noord-Holland: Geestmerambacht.

Crowdfunding

Nu de bouw van de meeste woningen in LiberTerra Geestmerambacht goed vordert, is een crowdfunding gestart om het Kenniscentrum te financieren. Dit centrum zal worden gedeeld met de buren van voedselbos de Groene Oase, zodat ook zij hier activiteiten kunnen organiseren. Daarnaast staat het centrum ter beschikking voor andere organisaties in de regio die activiteiten rondom duurzaamheid aanbieden. Uiteindelijk moeten de LiberTerra-locaties een inspirerende omgeving worden waarbij burgers, overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven samenwerken.

Wil jij ook bijdragen aan de crowdfunding? Doneren kan hier.

Bron: LiberTerra
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “LiberTerra bouwt eerste ecologische community”

Geef een reactie