Leven van licht en liefde

The Optimist 27 nov 2019 Zingeving

Leven van Licht en Liefde. Geen eten nodig hebben, maar genieten van proeverijtjes. Een ontdekkingsreis naar een leven in vrijheid, schreef auteur Marja Nieuwveld ook in Een leven zonder eten voor magazine The Optimist #189. Levensenergie ofwel chi of prana voedt haar op vele fronten. Ze vertelt hierover in haar nieuwste boek Leven van Licht en Liefde.

Wat begon als een zoektocht naar liefde en de wens naar vrijheid, vrij van beperkende gedachten en conditioneringen, resulteerde in een wonderbaarlijk bewustzijnsverruimend avontuur. Met een levensinstelling van loslaten en uiteindelijk niets meer vasthouden, kwam Nieuwveld uiteindelijk via de synchroniciteit op het punt om ook niet meer afhankelijk van eten te zijn.

Zij leeft al ruim een jaar van licht, ook wel prana, chi of levensenergie genoemd, en heeft bijna geen eten nodig om te leven. Dit boek beschrijft één jaar van dit transformatieproces en is een bevestiging van de fascinerende quantum-wereld. Voor haar was het de weg naar vrijheid. Door een volledige overgave in het volste vertrouwen geniet zij nu van een ongekende (voedsel)vrijheid.

Terug naar de bron

Marja zegt: ‘Dit boek is als een wervelstorm voor het huidige wereldbeeld en licht vele sluiers op met betrekking tot ons lichaam, voeding en ziekte. De signalen, dat het tijd is om de wereld en ons leven door een andere bril te bekijken, zijn niet te overzien.’ Naast het feit dat het boek veel informatie bevat en verbanden legt, is het een energetische bundel van licht en liefde, die de lezer zal inspireren om zijn of haar eigen pad te lopen.

Nieuwveld neemt haar lezer op authentieke wijze mee op een informatieve, spannende en intieme reis naar de essentie van het leven. De beslissing om niet meer afhankelijk van eten te zijn, bracht de schrijfster bij de bron. Ze had het gevonden achter de weerstand, voorbij aan de afleiding en afhankelijkheid in de leegte. Dat wat door wetenschappers in de laboratoria gezocht, door filosofen mentaal herkauwd en in de religies aanbeden wordt.

Over de schrijfster

Tussen de bedrijven en haar yogamatje door, heeft zij eindelijk gevonden waarnaar ze zocht. Door de teleurstellingen van de romantische liefde en de zware lessen van de onvoorwaardelijke liefde vond zij universele liefde. Die verbindende levensenergie die haar nu op alle vlakken voedt. Zij geniet van proeverijtjes en leeft met volle teugen en in volmaakte vrijheid op alle vlakken.

In de zomer woont ze aan de rand van Rotterdam in een klein paradijsje en ‘s winters trekt ze zich terug op haar berg, in het hart van de wereld. Zo volgt zij de stroom van het leven en die van de bron naar de monding van de Rijn. Voorheen was zij werkzaam als zelfstandig duizendpoot, maar nu is haar passie als ambassadeur voor het Gotthard gebied in Zwitserland samengevloeid met haar missie.

Marja Nieuwveld werkt als zelfstandig consultant, trainer en coach een deel van haar tijd in Zwitserland. Zij is medegrondlegger van de DoKi filosofie en creatief filosoof. Ze omschrijft zichzelf als fulltime werkzaam als duizendpoot en vrijwillig parttime moeder. Vanaf vandaag is haar nieuwste boek nieuwste boek Leven van Licht en Liefde verkrijgbaar in onze webshop. Eerder schreef zij al het boek Het Nieuwe Veld dat ook te koop is in de webshop van The Optimist.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Leven van licht en liefde”

  1. Hebben we weer zo’n D66/Happinez coachje met het leuke verhaalte, de perfecte marketing en mooiste foto’s op Google. Bij marktplaats zeggen ze, “als een koopje te mooi is om waar te zijn, dat is dat meestal zo” dat geldt hier ook. Het begint al met de titel “Een leven zonder eten”, als je doorleest zie dat dit al snel verandert in “en heeft bijna geen eten nodig om te leven”, volgens mij is niet eten en weinig eten toch echt iets anders en hier begint direct al de misleiding. Voor mensen die zich vervelen en willen dromen, doen!!

  2. Beste Par
    Hartelijk dank voor de reactie. Graag zou ik een paar dingen willen verduidelijken. Dit proces ben ik ingegaan om een voedsel vrijheid te bereiken en dat is gelukt. Dat ik hierdoor voeding nog bewuster ben gaan genieten is het resultaat. De titel ‘een leven zonder eten’ is uitdagend, dat ben ik met u eens en komt ook niet van mij. In het laatste deel van mijn boek schrijf ik ook dat het voor mij niet meer belangrijk is of ik nu eet of niet. Wat niet wegneemt dat het wel degelijk mogelijk is om niet meer te eten en zelfs niet meer te drinken. Hiervoor is weliswaar enige kennis van quantummechanica noodzakelijk.
    De mensheid is zelfs tot veel meer in staat als wij alle inheemse culturen en onze laatste wetenschappelijke ontdekkingen willen geloven. Maar het is tot nu toe nog een feit dat de meeste mensen de evolutietheorie aanhangen, alhoewel hier binnenkort een paradigma verschuiving zal plaatsvinden. Ik voel me net Indiana Jones in de nieuwe quantumwereld, die niet zwart-wit is maar zeer kleurrijk. Graag nodig ik u uit om meer te weten te komen over de quantum-energie, die mij nu op alle vlakken voedt.
    Zonnige groet vanaf mijn berg.
    Marja

Geef een reactie