Leuke groene dingen doen

The Optimist 2 apr 2021 Natuur & Milieu

Ben jij als (groot)ouder op zoek naar originele speelideeën? Vandaag verschijnt Leuke groene dingen doen, een complete activiteitengids voor in de natuur, óók voor de stadsmens.

De natuur is een oneindige inspiratiebron. Maar wist je dat ze ook alles in huis heeft voor spel en creatie? En wanneer de natuur je kameraad is, zul je haar leren waarderen, zien en kun je je er makkelijk mee verbinden.

Voor elk seizoen

De gids werd geschreven door Naomi Walmsley en Dan Westall, voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Naomi en Dan zijn de oprichters van de Forest School in het Britse Shopshire. Daar leren kinderen in en met de natuur te spelen. De activiteitengids staat vol met de leukste avonturen die je buiten samen met kinderen kunt beleven. Ontdek bijvoorbeeld welke planten, bomen en dieren er leven in jouw groene omgeving. Tover onkruid om tot een zalfje, maak kastanjezeep of bak brandnetelchips. Ga aan de slag met een drinkbak voor bijen of maak een snoepketting voor vogels. Leer hoe je wolken kunt lezen, een touw moet knopen of kunt knutselen met natuurvondsten. De gids staat boordevol ideeën, voor ieder seizoen.

Gratis speurtocht

Wil je een voorproefje van de activiteiten uit het boek en op avontuur? Dan kun je je hier, op de website van de uitgever van het boek, aanmelden voor een gratis speurtocht in de stad, afkomstig uit het boek.

Bestel het boek


Leuke groene dingen doen bestel je in de The Optimist webshop.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Leuke groene dingen doen”

  1. Helaas is het boek leuke groene dingen niet te vinden in uw webshop.

Geef een reactie