Leer het belang van gezamenlijk leiderschap

The Optimist 4 nov 2020 Zingeving

We leven in een tijd waarin complexe problematiek de norm is. De geschiedenis leert ons dat een leider met absolute macht niet altijd een oplossing biedt. Verleg daarom je blik met de opleiding: Ubuntu, leiderschap en burgerschap 2021. 

Ouderenzorg, discriminatie en radicalisering. Het is genoeg om je hoofd te laten draaien. Maar waar moeten wij een oplossing zoeken? Een centrale leider? Bij de opleiding leer je dat dat niet per se waar hoeft te zijn. Ga de zoektocht aan op filosofisch, wetenschappelijk en praktisch niveau. Leer verbanden leggen en de synergie ervaren tussen professionele, organisatorische en maatschappelijke vraagstukken. In het kort: leer hoe we verschillend kunnen samenzijn in dialoog en besluitvorming, hoe wij bijdragen aan onze aarde.

Centraal in de opleiding staan de principes van Ubuntu, waar wij in de daily Ubuntu in die Suide, Natuurlijk! al over schreven. In het kort: jouw waarde bepalen door je betekenis voor anderen. In vijf modules van twee dagen zul je samen met anderen de gelaagdheden van Ubuntu ontdekken. Ben jij een manager, bestuurder, president, docent of ander die te maken heeft met diversiteitsvraagstukken? Dan is dit je kans om je perspectief op leiderschap te verbreden.

Meer informatie kan je hier vinden. Module 1 Ubuntu zal plaatsvinden op 12 en 13 januari 2021.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met