Laat je inspireren door je lichaamstaal

The Optimist 7 apr 2018 Zingeving

Lichaamstaal is van invloed op hoe anderen ons zien, maar ook hoe we onszelf zien. Sociaal psycholoog Amy Cuddy stelt dat ‘krachtposes’ – een houding van zelfvertrouwen aannemen, zelfs als we ons onzeker voelen – gevoelens van zelfvertrouwen kunnen oproepen, en misschien zelfs een impact hebben op onze kans op succes.

Stel je een familietafel voor met twee pubers die met hun hoofd voorover voortdurend op hun telefoontje zitten. Zonder dat ze iets zeggen, maakt dit een indruk, anders dan wanneer ze met rechte rug en gebalde vuistjes naast het bord zitten te wachten tot iedereen zit, zodat er gegeten kan worden.

Deze Ted Talk is meer dan veertig miljoen keer afgespeeld en dat maakt het één van de meest bekeken talks wereldwijd. Enkele bevindingen die in deze talk gepresenteerd worden, zijn onderwerp van discussie onder sociaal wetenschappers over de waarde van reproduceerbaarheid. Kijk zelf, en laat je inspireren.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Laat je inspireren door je lichaamstaal”

  1. Wellicht kan ik er ook naast mijn Alzheimer mijn voordeel mee doen. Ik ben aandachtig en helder, ook in mijn houding…!

    Rudolf

  2. Het is niet zozeer de lichaamstaal alswel de taal van de lichamelijkheid ..dus dat wat jij als mens uitstraalt ..lichaamstaal doet ons als die mens tekort

Geef een reactie