Kweek jij in de toekomst je eigen groente en fruit in deze Smart Garden?

The Optimist 1 mei 2018 Natuur & Milieu

Groen doet goed. Het is goed voor ons om lekker in de natuur te wandelen maar ook groen in ons huis is goed. Helaas heeft niet iedereen groene vingers en is het kweken van groente en fruit al helemaal van een ander niveau. Maar mogelijk biedt deze uitvinding uitkomst.

We kennen allemaal wel de mini moestuintjes van de supermarkt, een hele hype en een goede manier om het plastic probleem aan te pakken. Maar helaas is het soms best lastig om je eigen groente en fruit te kweken, zeker als je geen tuin of balkon hebt. PlantHive wilde daarom met een oplossing komen.

Een slimme moestuin

Een gecontroleerd ecosysteem dat ontwikkeld is om vanuit huis groente, fruit en kruiden te kweken, dit is wat PlantHive heeft ontwikkeld. En niet alleen om deze reden wordt het een slimme moestuin genoemd. De moestuin kun je namelijk via je smartphone, tablet of laptop aansturen én is ook nog eens compact. Heel veel ruimte heb je dus niet nodig voor dit tuintje. Daarnaast is deze moestuin écht slim, want de kunstmatige intelligentie berekent namelijk de ideale groeiomstandigheden voor de verschillende gewassen. Vervolgens worden deze omstandigheden nagebootst en zou het zelfs voor mensen die geen groene vingers hebben makkelijk zijn om groente, fruit en kruiden te kweken.

De regie in eigen handen

De moestuintjes van de supermarkt waren al een hype en daarnaast worden we steeds bewuster. Deze uitvinding legt ook de nadruk op duurzaamheid en daarnaast zelfvoorziening en biologische voeding. PlantHive speelt dan ook slim in op de wensen van de consument. Want wat is er nou leuker dan je eigen producten kweken en deze uiteindelijk op te eten én te denken aan het milieu? Inmiddels zijn er tien geproduceerde én geteste Alpha-modellen en is PlantHive klaar voor de volgende stap: het op de markt brengen van deze slimme moestuin.

Zou jij voor een slimme moestuin kiezen als je geen tuin of balkon tot je beschikking hebt?

Bron: Dutch Cowboys
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Kweek jij in de toekomst je eigen groente en fruit in deze Smart Garden?”

Geef een reactie