Winactie: je leven beter organiseren was nog nooit zo simpel

The Optimist 25 dec 2017 Zingeving

Hoeveel takenlijstjes heb jij in je leven al gemaakt? 100? 1000? Je raakt al snel het overzicht kwijt, misschien raak je zelfs je hele lijstje kwijt. Of je nu op kantoor werkt, zelfstandige bent, op zoek bent naar een baan of helemaal niet met werken bezig bent: je hebt vast en zeker van alles te doen. Onlangs verscheen de 365 Bullet Journal. Een planningsmethode die je helpt efficiënter en creatiever te worden. Ideaal voor het nieuwe jaar! Iets voor jou? The Optimist mag er vijf weggeven!

Niet harder werken, wel slimmer

Het is een boek vol slimme en leuke tips. Lijstjes en ideeën voor elke dag van het jaar en de meeste oefeningen kosten nog geen 365 seconden van je tijd. Voor de niet zo snelle rekenaars: dat is 6 minuten. Het helpt om projecten bij te houden, je tijd (beter) in te delen en je voortgang te meten. Efficiënter kan bijna niet. Het is zeker niet de bedoeling om harder te gaan werken, nee nee, maar wel slimmer.

Plannen en bijhouden werkt motiverend

Op de redactie probeerden wij alvast wat uit. We ontdekten dat het geen invulboekje is zoals een agenda maar dat je zelf bepaalt hoe jouw planning eruit komt te zien. Het begint heel basic met de vorm: wil jij een horizontaal of een verticaal boek? Want wat voor de één perfect werkt, is voor jou misschien alles behalve ideaal. Ook leer je zelf je icoontjes maken. Erg leuk om te doen, vonden wij! En nee, daar hoef je niet briljant voor te kunnen tekenen. Ook is er ruimte gereserveerd om mijlpalen, projecten die af zijn, te vieren! Dat werkt motiverend, net als het bijhouden van je voornemens van 2018. Halverwege het boek staat uitgelegd hoe je dat dagelijks kunt doen. Stel, jij hebt je voorgenomen om vanaf 1 januari 2018 iedere dag 20 minuten te bewegen. Je begint de eerste maand waarschijnlijk voortvarend. Door dit bij te houden in een schema moedig je jezelf vanzelf aan om in februari weer die vakjes te vullen.

Ben jij benieuwd! Wil jij ook beter plannen én daar plezier aan beleven? Stuur dan voor vrijdag 5 januari een mailtje naar
redactie@theoptimist.nl zet in het onderwerp: Bullet Journal winnen en motiveer ons in één zin waarom jij beter wilt gaan plannen. Wil je extra kans maken? Ga dan naar onze Facebookpagina, like onze pagina en deel het bericht.

Marcia Mihotich ontwierp en illustreerde de 365 Bullet Journal, ze woont en werkt in Londen. Nieuwsgierig naar haar werk? Neem dan een kijkje op haar website.

Ook in de Daily van vandaag:
Jij kunt iets moois betekenen voor een ander
Wees deze dag dankbaar en geef het door

 

Foto gemaakt door Estée Janssens

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Winactie: je leven beter organiseren was nog nooit zo simpel”

  1. Het zal wel beter gaanals er niet teveel negätieve stemmingen zijn
    Er zijn mensen die maken zich druk om alles of lopen met de wereldse of werk gerealiseerde problemen op hun rug als men daar niet teveel van aantrekt en er boven blijf staan gaat het goed

Geef een reactie