Onderstroom podcast #12: Human-on-a-chip als dierproefalternatief

Arie Dekker 9 nov 2020 Zingeving

Het is tijd voor een dierproefalternatief. De cutting-edge op dit gebied is het zogenaamde orgaan-op-een-chip. Hierbij wordt met cellen een menselijk orgaan nagebootst. In deze aflevering spreken wij Bas Trietsch, de CTO en medeoprichter van Mimetas. Zijn bedrijf maakt de techniek toegankelijker en brengt een ‘human-on-a-chip’ dichterbij.

Over twee weken zijn we er weer. Tot die tijd horen we graag van je! Je kunt een mail sturen naar Redactie@TheOptimist.nl met vragen, ideeën of gewoon om te laten weten hoe leuk je ons vindt of een reactie achterlaten onder het websitebericht. Wie weet kom jij dan in ons nieuwe luisteraarssegment ‘Luisteraar in beeld’.

Heb jij het vorige deel over Beterboeken gemist? Dat kan je hier terugluisteren. Hierin vertellen Mart Evers en Niels Meijssen over hoe zij een verziekte internetcultuur bestrijden met hun website. De podcast is ook te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en welke andere plek je dan ook graag podcasts luistert. Daarnaast zouden we het ook waarderen als je de podcast deelt met een vriend, of een positieve review achterlaat op Apple Podcasts.

Links:
Website Mimetas: mimetas.com
Artikel dr. André Menache: theoptimist.nl/het-einde-van-dierproeven/

Arie Dekker

Arie Dekker

'De wereld staat in brand en in 2030 lopen we allemaal tot onze knieën in...

Meer over Arie Dekker >

Reacties

Geef een reactie