Hier komt het groenste hotel van Nederland

The Optimist 23 okt 2017 Samenleving

Een groener dan groen hotel in Nederland, het nieuwe Hotel Jakarta Amsterdam. En daarmee is dit hotel dan ook het groenste hotel van Nederland. Maar dit hotel is niet zomaar ontstaan.

Op dit moment wordt er nog druk gebouwd aan het hotel dat het groenste hotel van Nederland zou moeten worden, het Hotel Jakarta Amsterdam. Dit hotel, op de kop van Java-eiland in Amsterdam, is niet alleen duurzaam maar ook de architectuur is spectaculair.

Een stukje geschiedenis

Het Hotel Jakarta Amsterdam is de nieuwe aanwinst van WestCord Hotels en is bedacht met een reden. Zo maakt Hotel New York ook onderdeel uit van WestCord Hotels. Deze naam is ontstaan uit de lijndienst die vanaf Rotterdam naar New York vertrok. Vanuit Amsterdam vertrok de lijndienst naar Jakarta. En op deze plek, op Java-eiland, komt nu Hotel Jakarta Amsterdam. Hierdoor symboliseert Hotel Jakarta Amsterdam het maritieme verleden met Java.

Een multicultureel geheel

Hotel Jakarta wil fungeren als een soort tweede huiskamer. Een tweede huiskamer voor de nieuwsgierige wereldreizigers onder ons. Zo kunnen culturen met elkaar uitgewisseld worden, wat het een multicultureel geheel maakt. Om dit ook echt uit te stralen zal het Tropenmuseum een mooie bijdrage leveren aan de culturele invulling.

Groener dan groen

Voor de bouw van het hotel is er gekozen voor duurzame materialen. Deze materialen zijn kwalitatief zo goed dat de meeste wanden en plafonds onafgewerkt blijven, wat het hotel een typisch karakter geeft. Daarnaast wordt er nagenoeg geen gebruik gemaakt van materialen die niet hergebruikt kunnen worden. Ook probeert Hotel Jakarta Amsterdam aan het milieu te denken door bijvoorbeeld het opvangen van regenwater. Hiermee wordt de binnentuin besproeid. Tevens is er gedacht aan het opvangen van zonne-energie voor het verwarmen van douchewater. En als je denkt alles gehad te hebben, heb je het mis. Het personeel van Hotel Jakarta Amsterdam krijgt namelijk ook nog duurzame bedrijfskleding.

Wil je een nachtje in dit groene hotel doorbrengen? Dan moet je nog heel even geduld hebben. Naar verwachting opent hotel Jakarta Amsterdam volgend jaar maart haar deuren.

Ook in de daily van vandaag:
Brandwonden behandelen met huid van de kweek
5 redenen om vroeg op te staan

Bron: Miss Publicity
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.