5 redenen om vroeg op te staan

The Optimist 23 okt 2017 Gezondheid

Je kent het misschien wel: je bent een dagje vrij en blijft net wat langer in je bed liggen. Het perfecte recept als je juist minder fris en fruitig wakker wilt worden en de dag minder efficiënt wilt besteden. Dit kan natuurlijk anders, en daarom geven wij vandaag 5 redenen om vroeg je bed uit te komen.

Je voelt je energieker

Minder fris en fruitig als je wat langer in je bed blijft liggen? Vaak wel ja. Dit merk je goed wanneer je vroeg wakker wordt en eigenlijk best helder bent. Besluit je je toch nog even om te draaien, dan wordt je later vaak een stuk minder uitgerust wakker. Probeer daarom op tijd je bed uit te gaan, ook op dagen dat je vrij bent. Word je wakker? Stap dan meteen uit bed en start je dag. Weet je van jezelf dat je makkelijk tot laat in de ochtend kan blijven liggen? Zet dan een wekker.

Je mag een powernap doen

Merk je in de loop van de dag dat je toch wel een dutje kan gebruiken? Dan mag dit gewoon. Maar hou het wel bij een kort dutje, een zogenaamde powernap. Een powernap van ongeveer 20 minuten is voldoende. Slaap je te lang tijdens je dutje, dan zal je merken dat je juist vermoeid bent en heb je het gevoel dat je nog uren kunt slapen. Heb je moeite om in slaap komen in de avond? Dan kun je een powernap ook vervangen door een meditatie.

Je blijft in je ritme

Door elke dag vroeg je bed uit te gaan, blijf je goed in je dag- en nachtritme. Hierdoor is het makkelijker om elke ochtend weer je bed uit te komen en om in de avond goed in slaap te kunnen vallen. Door een goed dag- en nachtritme zal je ook lekkerder in je vel zitten.

Je hebt meer aan je dag

Wanneer je vroeg je bed uit komt, heb je meer aan de dag. Start de dag door meteen je bed uit te stappen, te douchen en te ontbijten. Of misschien wil je ook nog sporten in de ochtend. Hierna kun je aan de slag met de dingen die je wilt doen. Wil je extra productief zijn? Maak dan een to-do lijstje. Natuurlijk mag je ook een dagje lekker bijkomen, met bijvoorbeeld een lekker bad en een goed boek, maar probeer ook op die dagen vroeg op te staan.

Je krijgt een positief gevoel

Door vroeg je bed uit te gaan en je ding te doen start je de dag al positief, dit geeft je extra energie. En deze positiviteit heeft ook invloed op de rest van de dag. Uiteindelijk zal jij de dag met een positief en voldaan gevoel afsluiten.

Ook in de daily van vandaag:
Brandwonden behandelen met huid van de kweek
Hier komt het groenste hotel van Nederland

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.