Het is weer zo ver! De nieuwe The Optimist wacht op jou

The Optimist 27 okt 2017 Samenleving

Afgelopen periode is er weer hard gewerkt aan een nieuwe uitgave van The Optimist. Dit keer met wel een heel bijzonder thema: wonderen. Een thema dat goed past bij de komende feestdagen. Een thema vol prachtige en inspirerende verhalen.

In het nieuwste magazine komen allerlei wonderlijke verhalen aan bod. Zo dook redacteur Brian de Mello in zijn familiegeschiedenis en interviewde hij Annemiek Schrijver. Daarnaast leverden Frank G. Bosman en Huub Phillippens een bijdrage. Philippens, die tot zijn pensioen leraar maatschappijleer op een middelbare school was en tevens gastdocent op de Vrije Universiteit in Amsterdam, vertelt ‘ik zou wel kunnen zeggen dat ik heb geholpen bij wat wonderen. Ik verricht geen wonderen, dat deden mijn leerlingen zelf.’

Een innovatieve oplossing voor de trekvis

Tevens komt de trekvis aan bod. Want hoewel dijken en dammen de mens beschermen tegen de soms meedogenloze kracht van de natuur, blokkeren ze ook de ecologische verbinding tussen wateren. Zo maakt de Afsluitdijk het voor trekvissen onmogelijk om vanuit de Waddenzee het IJsselmeer te bereiken en vice versa. Door de scheiding van de Waddenzee kelderde de visstand van het IJsselmeer. En ook visetende vogelpopulaties kregen het zwaar. Maar Nederland zou Nederland niet zijn als hier geen innovatieve oplossing voor werd bedacht…

De eerste Tiny-House straat en wonderbaby’s

En wat dacht je van de eerste Tiny-House straat? De huisjes in deze straat zijn niet alleen minimalistisch maar ook nog eens heel duurzaam en energieneutraal. Ook komt het verhaal van Wendy Lin aan bod. Wendy Lin is arts én opgeleid in de traditionele Chinese geneeskunde. In haar praktijk, Medisch Centrum Balans in Den Haag, combineert zij oost met west. In haar artikel vertelt ze over haar behandeling voor vrouwen die ongewenst kinderloos zijn. In haar praktijk heeft zij al heel wat bijzondere baby’s geboren zien worden door haar bijzondere benadering van dit probleem. Ze hebben zelfs een naam: kruidenbaby’s. Kortom, een nummer vol wonderlijke en inspirerende verhalen.

Ben je abonnee? Dan heb je ons magazine inmiddels ontvangen of ligt hij binnenkort bij jou in de brievenbus. Ben je geen abonnee maar wel benieuwd naar ons nieuwste magazine? Dan kun je ons nieuwste magazine bij ons in de webshop bestellen of neem een abonnement op The Optimist en mis nooit meer het optimistische nieuws.

Heb jij de nieuwste The Optimist al gelezen? Wat was jouw favoriete artikel?

inhoudsopgave

Ook in de Daily van vandaag:
Ssst… Dag van de Stilte
Op deze manier ga jij aanstaande maandag weer fit naar je werk

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.