The Optimist
The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.
Brenda Bas heeft een nieuw boek geschreven: Green Yourself. De voedingsdeskundige en eigenaar van Phitality richt zich in het boek op de kracht van de natuur. In onze nieuwe uitgave van The Optimist met als thema synchroniciteit staat het interview met Brenda Bas. Onze hoofdredacteur Brian de Mello sprak Bas over haar inspiratie voor het boek. Hieronder alvast een voorproefje van het interview.
Ze besloot alles wat ze verbouwde in haar moestuin een bestemming te geven; door het in te vriezen, in te maken. ‘Ik maakte de hele buurt blij met mijn verse producten. Wat me stoorde was dat er toch nog veel toegevoegde stoffen aan te pas kwamen om het te conserveren, bijvoorbeeld een enorme hoeveelheid suiker om jam te maken. Zoiets besef je pas als je achter het fornuis staat en zelf jam maakt. Dat vroeg om meer verdieping en ik las het boek Groene smoothie revolutie van Victoria Boutenko.
Wat ik las voelde voor mij als “volkomen waar”. Het ging over de kracht van bladgroente, wat het met ons doet en hoe je het zo vers mogelijk kunt innemen. Ik concludeerde dat de meest verse manier van consumptie bestaat uit het zorgen voor de kortste afstand van grond tot mond. Voor mij betekent dat: oogsten en in de hogesnelheidsblender er een smoothie van maken.’ Haar enthousiasme voor gezonde voeding in combinatie met de hogesnelheidsblender steekt ze niet onder stoelen of banken: ‘Zo’n apparaat is in staat om de celwanden van bladgroente open te snijden zodat de vitaliteit van de plantencellen vrijkomt. Dat is in principe niet erg lekker, maar wel als je het mengt met fruit en verse kruiden.’
Benieuwd naar de rest? Het gehele interview is beschikbaar op onze website of in ons nieuwe nummer van de The Optimist! Het boek Green Yourself is beschikbaar via de website greenyourself.nl.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
Reacties