Het geheim achter geluk ontrafeld?

The Optimist 19 sep 2022 Zingeving

Wat is het geheim achter maximaal geluk? Een vraag waarop veel mensen het antwoord zoeken. Een Amerikaanse peiling wist het onlangs te ontrafelen.

‘Heel gelukkig zijn’

Tweeduizend willekeurige Amerikanen werden via een enquete van het bedrijf Motivosity gevraagd naar hun geluksgevoel. Uit het onderzoek blijkt dat 65 procent van de respondenten die aangaven dat ze dagelijks ‘heel gelukkig zijn’ eerder geneigd waren om dankbaar te zijn.

Respondenten zijn tevreden met het leven

Ook werd gekeken naar de correlatie tussen tevredenheid met het leven en dankbaarheid. Een derde van de ondervraagden zegt altijd dankbaarheid te uiten in hun dagelijks leven. Van dit aantal gaf 62 procent aan dat ze ‘zeer tevreden’ zijn met hun leven.

Hersenen opnieuw bedraad

Volgens Logan Mallory, vice-president marketing van Motivosity, is er een sterke correlatie tussen dankbaarheid en geluk. ‘Als mensen bewust dankbaar zijn, worden hun hersenen opnieuw bedraad om naar de positieven om hen heen te kijken in plaats van naar de negatieven.’ Hij vult aan: ‘Eerdere onderzoeken en deze onderzoeksresultaten vertellen ons dat als je meer tevredenheid met het leven wilt ervaren je gewoon vaker dankbaarheid moet uiten!’

Meer lezen over geluk? De nieuwste editie van tijdschrift The Optimist staat in het teken van geluksvogels. Voor dit thema gingen we onder meer in gesprek met geluksprofessor Meike Bartels, zij deed onderzoek naar genetica en welbevinden.

Bron: Good News Network
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie