Het boek Anders Verder komt vandaag uit

The Optimist 20 mei 2020 Samenleving

Er wordt volop geschreven over de crisis, en hoe het straks verder moet. Niet voor niets is het thema van de huidige editie van The Optimist ‘Sterker uit de crisis’. Vandaag komt een boek van 24 schrijvers uit die graag doorpakken op dit onderwerp.

Anders Verder is een boek over de wereld na de crisis. Auteur Ron van Es nam het initiatief voor deze bundeling van verhalen. Hij vroeg zich af hoe de wereld eruit zou kunnen zien als we in staat zijn het systeem te draaien. Sociaal, hoe willen we leven? Politiek, hoe creëren we betrokkenheid? Economisch, wat is dan duurzaam en eerlijk? Ecologisch, waarin zijn we die rentmeesters? Zingevend, wat is van waarde? Spiritueel, waar leeft de onzichtbare zichtbare verbinding?

Ron vertelt: ‘Mijn vraag was aan elke schrijver: wat gaat deze crisis, deze reset van ons handelen in deze wereld ons leren voor als daarna, als we weer durven adem te halen, elkaar durven aan te raken? Wat hebben we dan geleerd? Wat gaan we anders doen? Hoe voorkomen we verdere rampen? Aan onszelf, de aarde en alles wat erop leeft.’

Het is een praktisch boek geworden, gericht op wat we straks werkelijk aankunnen. Dus geen ongrijpbare utopieën in dit boek, wel kansen om zaken te verwezenlijken. In de komende jubileumeditie van The Optimist vertelt Ron uitgebreid hoe het boek in zijn gedachten werd geboren. Het boek is vanaf nu verkrijgbaar via de webshop van The Optimist. Tijdelijk zonder verzendkosten te bestellen!

Met bijdragen van Geanne van Arkel, Geert Degrande, Savitri Groag, Martin Schuurman, Ann Maes, Mischa Verheijden, An Kramer, Ynzo van Zanten, Ilja Werkhoven, Ralph Zebregs, Anne Griet Brader, Kees Klomp, Sophie Wisbrun, Herman Toch, Shinta Oosterwaal, Hans Stegeman, Michael van Loenen, Elke Leyman, Pieter Spinder, Arjan Broers, Martijn Raaijmakers, Linda Modderkolk, Stephan Ummelen, Jur Koksma en Ron van Es (eindredactie). Met een voorwoord van Jeroen Smit en een nawoord van Jan Bommerez.

De huidige online-editie van The Optimist lezen kan nog steeds gratis.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Het boek Anders Verder komt vandaag uit”

Geef een reactie