Haal de natuur binnen!

The Optimist 8 apr 2020 Zingeving

Voor veel mensen zou het normaalgesproken een van de mooiste tijden van het jaar zijn, de lente. De bloemen bloeien, de natuur komt weer op gang, maar door zelfisolatie kunnen we er niet ten volle van genieten. Terwijl dat helemaal niet nodig is: wij geven je drie tips hoe je toch de natuur in kan, zonder een stap buiten de deur te zetten.

Werk ‘buiten’
Dit lijkt geen ideale tip als je niet naar buiten mag, maar thuiswerken brengt ook voordelen met zich mee. Iedereen heeft wel een (frans) balkon of tuin en daar zit de crux: overweeg eens je bureau (of een makkelijker te verplaatsen tafel) het balkon op te tillen of voor je open raam te zetten. Met een verlengsnoer en een goede router kan je dit tot je nieuwe werkplaats maken. Zo krijg je niet alleen een heerlijke dosis frisse lucht, maar ben je ook nog eens hartstikke productief.

Rekruteer gevederde collega’s
Bij je natuurkantoor mist nog iets: nieuwe collega’s. Zo eenzaam en alleen begin je die misschien een beetje te missen. Ook daar is een makkelijke oplossing voor te vinden. Ga het internet op en bestel een grote doos vetbolletjes of een mooi voederstation. Deze kan je dan op of rond je raam of balkon hangen. Eerst zijn ze misschien een beetje schuchter, maar na een tijdje zul je zien dat je bezoek krijgt van allerlei leuk gevogelte.

Maak een mini-natuurreservaat
Lekker in de zon, omringd met allerlei kwetterende medewerkers ontbreekt nog een ding, flora. Weer vinden wij hiervoor ons heil op het internet: koop een mooie bloempot of balkonbak. Hierin kan je van alles planten: zo kan je bijvoorbeeld zaadjes kopen waarmee je bijen of (als je nog geen genoeg van ze kunt krijgen) vogels helpt. Met bloeiende bloemen in je ooghoek heb je dan dus alle aspecten van buiten zijn toch mooi je huis binnengehaald.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Haal de natuur binnen!”

  1. Ik heb al jaren een goede relatie met meeuwen. ‘s Ochtends voor mijn raam staand in de stad Groningen vlieg ik in gedachten even met een meeuw mee zonder een vleugel te bewegen. Misschien iets voor een volgend bestaan. Maar ik het is nog te vroeg voor een keuze…
    Hartelijkst, Rud Brenninkmeijer

  2. Vogels voeren in de lente? Geen goed idee. Er is overvloed aan voedsel in de natuur, dus vogels hebben het niet nodig. Die vetbollen trekken ratten aan.

Geef een reactie