Gratis de digitale The Optimist lezen zolang de lockdown duurt

The Optimist 17 apr 2020 Samenleving

Samen met meer dan twintig partners vinden wij het de hoogste tijd voor wat meer optimisme. Daarom bieden wij jou de online-editie van tijdschrift The Optimist – zolang de ‘intelligente lockdown’ duurt – gratis aan.

Een paar maanden geleden bood een relatie van The Optimist aan om de energie van onze redactie een jaar lang te balanceren. We gingen graag op dit aanbod van EcoIntention in. ‘Jullie gaan het vanzelf wel merken’, werd ons verzekerd.

Net toen we druk bezig waren met het maken van de nieuwe mei/juni-uitgave van The Optimist, sloeg de coronacrisis toe. Niet veel later zaten alle redactieleden vanuit huis te werken. Een stemmetje fluisterde ons in dat we iets moesten veranderen. We besloten de inhoud van de nieuwste editie te wijzigen: sterker uit de crisis kwam centraal te staan. Als duwtje in de rug voor iedereen die voelt dat alles achteruit holt; onze gezondheid, het samenzijn, de economie. Samen met een aantal schrijvers en inspirators uit ons netwerk schreven we in recordtijd een nieuw omslagthema.

De volgende uitdaging was: hoe zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid krijgen om onze verhalen te lezen? Iemand riep: wat als we nou de digitale versie gratis beschikbaar maken, en bevriende organisaties in ons netwerk vragen om het te delen met hun achterban? Zo was het idee geboren voor de grootste online distributie van The Optimist aller tijden. Met 25 partners en vele schrijvers die bereid zijn om het magazine te delen, bereiken we mogelijk meer dan 300.000 mensen direct, en nog eens 300.000 indirect. Zou het balanceren van onze energie nu al z’n vruchten afwerpen…?

Hoe het ook zij: hier kan ook jij het nieuwe magazine gratis lezen. En we hopen dat je er positieve energie van krijgt.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

4 reacties op “Gratis de digitale The Optimist lezen zolang de lockdown duurt”

  1. Super! Ik zit te springen om in actie te komen maar weet niet goed waar. Dus meteen maar lid geworden van WNF-go!

  2. Wat een gul en blijmakend kado. Zo kan je er inderdaad in geloven dat deze crisis ook brengt.

Geef een reactie