Genoeg te doen tijdens de coronacrisis

The Optimist 10 apr 2020 Zingeving

Door het coronavirus hebben veel mensen opeens voldoende vrije tijd om handen. Dat is echter geen reden om niks te doen. Veel organisaties bieden nu gratis online cursussen aan om je dag invulling te geven. Een mens is nooit te oud om te leren en daarom zetten wij drie cursussen op een rijtje die je nu gratis kunt volgen.

Leer vogelspotten

Tijdens de coronacrisis krijgt de Vogelbescherming steeds meer vragen binnen, waarop het antwoord in de meeste gevallen vrij simpel is: ‘je hebt er waarschijnlijk gewoon nog niet eerder op gelet’. Daarom biedt de natuurbeschermingsorganisatie nu op hun website Vogelbescherming.nl een gratis tiendelige cursus vogelspotten aan. Hier leer je over vogels in je directe omgeving. Zo gaat de cursus over het onderscheiden van verschillende vogelsoorten, wat hun favoriete plekjes zijn en wat voor geluid ze maken.

Beheers fotoshop

Toch net even een pukkeltje wegpoetsen of dat bierbuikje vervangen door een sixpack, dat kan je nu allemaal gratis leren op het e-learningplatform Soofos.nl. In vijf dagen leer je met hun Photoshop CC-cursus de kneepjes van het vak. Als fotoshoppen je iets minder ligt is er op het platform ook genoeg anders te doen. Onder andere cursussen Spaans, tekenen en yoga zijn hier nu gratis te volgen.

Wordt een EHBO-pro

Nu iedereen thuis zit is de kans op ongelukjes binnenshuis groter. Daarom is het slim om wat tijd te investeren in het opdoen van EHBO-kennis. Het Rode Kruis biedt nu op hun webshop Shop.RodeKruis.nl een gratis EHBO-cursus aan, waarin je leert over eerste hulp bij veelvoorkomende situaties (zoals bijvoorbeeld brandwonden, bloedingen en verslikking). En dat allemaal in minder dan twee uur. Ook krijg je achteraf een digitaal bewijs van deelname en een jaar lang onbeperkte toegang tot hun digitale leeromgeving.

Bonus tip

Als dit je allemaal maar koud laat, is het misschien hoog tijd om weer wat inspiratie op te doen. Eerder vertelden we al over de gratis inspiratiesessies van Posttraumatische Groei, waar je in de Daily Gratis online inspiratiesessies PTG meer over kunt lezen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie