Genoeg te doen in coronatijd

The Optimist 17 mrt 2021 Samenleving

Thuiszitten tijdens de coronapandemie voelt voor sommigen nogal doelloos. Er is echter genoeg om te doen, ook tijdens deze moeilijke tijden. Wij geven drie mooie doelen om je extra lockdown-uren in te steken. 

Een deken met een boodschap

Na de documentaire David Attenborough: A Life On Our Planet te hebben gezien, kwam Gijsje van Brakel in actie. Zij besloot een ‘comfort blanket’ voor de planeet te maken, en daar kunnen wij haar mee helpen. Haar vraag is dat mensen kleine stukjes deken kunnen maken van ongeveer tien bij tien centimeter. Ze brengt deze vervolgens zelf samen. Zo wil ze aan de leden van de Verenigde Naties laten zien dat mensen weldegelijk in staat zijn om samen te werken voor een groter doel. Bijvoorbeeld: dat we samen klimaatverandering de baas kunnen. Ze zal in november de deken aanbieden tijdens de VN-klimaatconferentie in Glasgow. Je kunt de stukken sturen naar Hulstlaan 40, 5616PM, Eindhoven.

Doe meer met koffie

Bij gebrek aan een koffieautomaat weer zelf de koffie zetten. Ook dat is een coronawerkelijkheid. Je hebt ze vast wel eens op de zijkant van een pak Douwe Egbertskoffie zien zitten: waardepunten. Nu kun je deze natuurlijk bewaren om een koffieschuimer voor jezelf bij elkaar te sparen, maar The Lions-club heeft een beter idee. Hun regionale vestigingen wisselen de punten in om koffiepakken te kopen. Deze doneren ze vervolgens aan lokale voedselbanken. Door je punten te doneren gun je een ander die het minder breed heeft een kopje leut. Je kunt de punten opsturen naar LIONS HELPEN, Postbus 151, 2270AD, Voorburg.

Weg met die lange manen

Telkens maar haar in je gezicht en zelf de schaar pakken is niet het beste idee. Nu de kappers weer open zijn, kunnen velen van ons eindelijk de warrige bol temmen. Is jouw haar dertig centimeter lang, gezond, ongeverfd en niet grijs? Dan kan je afgeknipte haar meer gaan betekenen. Stichting Haarwensen maakt pruiken om onder andere jonge kankerpatiënten aan een mooie haardos te helpen na chemotherapie. Een stuk beter dus dan regelrecht de afvalbak in. Je vindt er hier meer informatie over.

Jij ben niet de enige die tijdens de coronapandemie aan de slag gaat. Zo doen Mart Evers en Niels Meijssen meer tegen verziekte internetcultuur met hun website Beterboeken. Je hoort er meer over in onze podcast Onderstroom.

Bron: Goednieuws.nl
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie