Gekte grenst aan genialiteit, lees er alles over in The Optimist 199

The Optimist 18 jun 2021

De grens tussen gekte en genialiteit is soms kleiner dan je denkt… De nieuwste editie van The Optimist brengt een ode aan de gekkies die bij nader inzien zo gek nog niet zijn.

The Optimist nr. 199 is vanaf vandaag verkrijgbaar in onze webshop of bij de boekhandel! Ontvang je het nummer liever direct op je deurmat? Krijg met ons proefabonnement nu twee nummers voor maar €15,-. Daarnaast geven wij tien jaarabonnementen van The Optimist GRATIS weg. Geen enkele reden dus om je niet aan te sluiten bij hét optimistische opinietijdschrift van Nederland!

Guido Weijers spreekt

Voor de redactie van The Optimist is een thema over gekkigheid bekend terrein. Je moet immers een beetje ‘gek’ zijn om – temidden van negatieve stemmingen in de media – telkens weer positief nieuws te verkondigen. Met een belangrijk besef dat daarop volgt: de voldoening van het bieden van een optimistisch tegengeluid. In dit nummer gingen we op zoek naar de deskundigen uit de praktijk van een beetje gekte.

Hoofdredacteur Brian de Mello ging met Weijers in gesprek over hoe hij met zijn te gekke brein manouvreert door de uitdagingen van vandaag. Hij dartelt soms van de hak op de tak, spreekt over onderwerpen als  leven en overleven, gemak en ongemak, over bizarre breinen en niet onbelangrijk: hoe geluk iets heel normaals kan zijn.

En nog veel meer…

Bij Weijers houdt het niet op. Zo vertelt de Rotterdamse online filmmaker Alwin Ritstier hoe hij met zijn boek de confrontatie aanging met zijn gekmakende angsten, geeft vaktherapeut Jeroen Ward een kijkje in de bijzondere wereld van dramatherapie en laat literair activist Sara Kee zien dat het helemaal niet verkeerd is om het mis te hebben.

Als je even wat rust wilt van alle gekte is er genoeg ander leesmateriaal dat dit nummer biedt. Zo ontrafelen Tijn Elferink en Rutger Verhoeff gezondheidsmythes met hun boek Kusje erop, geeft Charlotte Puyman tips om je loopbaan tegen het licht te houden en doet Jelleke de Nooy van Tol verslag van het verloop van de open beweging de TransitieMotor.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie