Extra power met deze natuurlijke energieboosters

The Optimist 11 mei 2020 Gezondheid

We hebben allemaal weleens wat extra energie nodig. Hoewel goede slaap essentieel is, kan een quick fix, zoals een bakje koffie wonderen doen. Vind je koffie niet te drinken of wil je graag wat minderen met cafeïne? De volgende natuurlijke voedingsmiddelen zijn echte energieboosters.

Carob
Dit zijn de donkerbruine zaden die in de peulen van de johannesbroodboom zitten. Ze zijn een alternatief voor cacao en zitten bomvol eiwitten, vitamine A en B en mineralen. Ook is in carob veel van de stof pinitol aanwezig, die geeft ons in combinatie met de mineralen energie. Het bruine goedje is zoeter dan cacao en heeft ook voordelen voor de vertering.

Rhodiola
Deze bloem wordt vaak gebruikt om de energie te verhogen en is verkrijgbaar als supplement. Het verbetert daarbij niet alleen het geheugen, maar ook het uithoudingsvermogen; een ideale energiebooster voor lichaam en geest.

B-vitamines
Ons lichaam kan niet zonder B-vitamines, zoals Nicotinamide Riboside (B3), voor extra energie en concentratie. Je kunt het suppleren, maar kunt het ook uit voedingsmiddelen halen als noten, zaden en granen.

Maca
Dit is een krachtige wortel, die ook wel de Peruaanse ginseng genoemd wordt. Vaak wordt het fijngemalen tot een poeder, om te verwerken in smoothies, sapjes of papjes. Maca wordt overigens al eeuwenlang gebruikt om de nierfunctie te boosten en energielevels te verhogen. Een schepje in een kopje warme (haver)melk of in een smoothie doet het werk.

Cordyceps
Deze paddenstoel wordt in de traditionele Chinese geneeskunde vaak gebruikt en komt voornamelijk voor in het Tibetaans Hoogland, China en de Himalaya. Het is een favoriet middel bij duursporters; het verbetert het uithoudingsvermogen.

Water
Misschien voor de hand liggend, maar niet iedereen staat erbij stil: uitdroging maakt moe. Zorg daarom dat je genoeg water binnenkrijgt op een dag. Is water drinken niet echt je ding? Voeg er dan bessen, citroen, gember of komkommer aan toe voor de smaak. Succes verzekerd.

Bron: The Optimistdaily
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Extra power met deze natuurlijke energieboosters”

  1. “Is water drinken niet echt je ding?”
    Ik dacht dat ik misschien een uitzondering was, met mijn genot bij het drinken van zuiver water. Maar als mijn kleinzoontjes van 3 en 5 na het buiten spelen om water vragen en het glas met zichtbare vreugde legen, dan heb ik de indruk dat ‘smaakjes’ meer een door de commercie toegevoegde behoefte zijn.

Geef een reactie