Een nieuwe manier om medicijnen te bezorgen

The Optimist 24 okt 2017 Gezondheid

Ze kunnen prachtige plaatjes schieten, maar worden ook als onveilig gezien, zeker als ze niet goed gebruikt worden: drones. Leuk voor privégebruik, maar je kunt er natuurlijk veel meer mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van het rondbrengen, of eigenlijk rondvliegen van medicijnen?

Als je op een eiland zit en plots iets met spoed nodig hebt, duurt het toch net even wat langer dan wanneer je op het vasteland zit. In bepaalde situaties is dit niet heel handig, zo duurt het soms te lang voor medicijnen binnen komen. Maar daar komt binnenkort verandering in.

Medicijnen rondbrengen met een drone

Binnenkort gaat er namelijk een proef van start met het rondvliegen van medicijnen met behulp van drones. Voor deze proef brengt een drone vanaf het vasteland medicijnen naar een eiland, in dit geval gaat het om het Waddeneiland Schiermonnikoog. Dit Waddeneiland ligt op slechts 4,4 kilometer van het vasteland, waardoor het voor de drone geen probleem zou moeten zijn om deze afstand te overbruggen. Uit deze proef moet duidelijk worden of de kleine vliegende apparaten geschikt zijn om in korte tijd medicijnen op het eiland af te leveren.

Wachten op toestemming

Voordat de proef van start gaat moeten we eerst nog even op toestemming wachten. Op dit moment is het namelijk niet toegestaan om drones te laten vliegen buiten ons zicht. Er moet daarom eerst een vergunning aangevraagd worden voor het project van start kan gaan.

Wanneer de vergunning is afgegeven zal de proef van start gaan. Verwacht wordt dat de proeven tussen 15 oktober en 31 maart zullen plaatsvinden. Dit zal dan zijn tussen Lauwersoog op het vasteland en Schiermonnikoog. Op Schiermonnikoog zal geland worden op de helikopterhaven, nabij de veerhaven van het eiland. Voordat de proef van start gaat zullen er diverse maatregelen getroffen worden zodat de drone met zo weinig mogelijk risico’s kan vliegen. Wij zijn benieuwd naar de resultaten.

Ook in de Daily van vandaag:
In 7 stappen naar een egelvriendelijke tuin
Een langer leven in een groene omgeving

Bron: Drone Watch
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.