Een moment van bezinning voor de aarde

The Optimist 6 apr 2020 Zingeving

De huidige situatie waarin we ons – vooral thuis – bevinden, zet veel mensen aan het denken. Het gevoel dat ons iets overkomt dat groter is dan wijzelf, is voor velen aanleiding voor bezinning en meditatie. Gisteren vond een wereldwijd meditatiemoment voor de planeet plaats.

Petra Maartense bedrijft een nieuwe vorm van journalistiek. Zij is de drijvende kracht achter Happy View. Vanuit de logica ‘Waar je aandacht aan besteedt, groeit…’ besteedt zij aandacht aan positieve ontwikkelingen en oplossingen, om daarmee te inspireren, mooie initiatieven te delen en te steunen, elkaar te stimuleren en het beste in de wereld te (laten) zien.

Zij schreef een artikel over de massameditatie: ‘Zondag 5 april, in alle vroegte, om 4.45 uur onze tijd, is er iets bijzonders gebeurd: Honderdduizenden, misschien wel meer dan een miljoen mensen op de wereld, kwamen samen in meditatie. Via internet, in grote groepen en kleinere groepjes of individueel, afstemmend op hetzelfde moment, in Stilte, ten behoeve van de Aarde en al haar bewoners. Zoiets heeft nog nooit eerder op zo grote schaal plaatsgevonden. In feite is dit het grootste nieuws aller tijden.’

Petra vertelt dat het al wetenschappelijk is aangetoond dat gezamenlijk mediteren veel teweeg kan brengen. Gezamenlijk mediteren voor Vrede blijkt meetbaar effect te hebben. Deze gezamenlijke meditatie, waaraan ook vele spirituele leiders deelnamen en de krachten bundelden, was met name gericht op gezondheid en herstel van de Aarde en al haar bewoners.

Haar volledige artikel over dit onderwerp kun je hier lezen.

Bron: Happy View
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Een moment van bezinning voor de aarde”

  1. Wat jammer dat ik er nu pas over lees. Waarom is er niet -door bijv. de optimist- eerder en beter bekendheid aan gegeven? Een gemiste kans

  2. Ik zie tot mijn spijt niet direkt in hoe deze actie bijdraagt tot de “gezondheid en herstel van de Aarde”

    Daarvoor is drastisch minder economisch hebzucht nodig en inzet om onze natuur te herstellen. Een beetje mediteren is niet genoeg.

Geef een reactie