Een langer en gelukkiger leven met een trouwe viervoeter

The Optimist 4 sep 2017 Gezondheid

Onlangs schreven wij dat katten een positief effect op de gezondheid van mensen hebben. Maar ook honden beïnvloeden hun baasje op en positieve manier. Een hond is namelijk een echt gezelschapsdier. Zo wordt soms zelfs geadviseerd om een hond te nemen voor een betere gezondheid.

Eén van de redenen waarom een hond een positief effect op de gezondheid van de mens heeft is dat een hond uitgelaten moet worden, meerdere keren per dag. Dit kan met een grote regenbui nog wel eens vervelend zijn. Maar het naar buiten gaan doet een mens goed. Door de wandelingetjes kom je in beweging, maar daarnaast is het ook makkelijker om in contact te komen met andere mensen. Vaak groeten hondenbezitters elkaar als zij de hond uitlaten en is een praatje niet uitgesloten.

Door elke dag deze wandelingetjes te maken kom je dus zowel in beweging als in contact met andere mensen. Maar daarnaast helpt een wandeling ook om even tot rust te komen, je hoofd leeg te maken en lekker te ontspannen en te genieten van de mooie dingen om je heen.

Troost van een hond

Daarnaast heeft een huisdier een kalmerend effect. Zo blijkt ook dat mensen die een hond hebben gemiddeld langer leven dan mensen die geen hond hebben. Want als jij een slechte dag hebt, zal je hond dit vaak aanvoelen en je troosten op zijn of haar manier.

Ook is het zo dat kinderen die opgroeien met een hond mogelijk minder allergieën ontwikkelen zoals hooikoorts, astma en eczeem. En daarnaast kunnen kinderen leuk met de hond spelen en rennen, goed voor zowel het kind als de hond.

Ook de hond heeft behoeften

Natuurlijk moeten we niet vergeten dat een hond ook zijn of haar behoeften heeft. Zo moet hij of zij, naast de dagelijkse wandelingetjes, ook goed verzorgd worden. Dit betekent een goede voeding, regelmatig borstelen en de jaarlijkse bezoekjes aan de dierenarts. Het is dus wel belangrijk om goed na te denken of je dit kan bieden voor je een hond aanschaft.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Reacties zijn gesloten.