Een goede lichaamshouding heb je zo

The Optimist 6 jun 2018 Gezondheid

Als je je dagenlang voorover gebogen naar een computerscherm zit te turen, voel je aan je lichaam dat dit niet heel goed is voor je gezondheid. Je kunt last van je nek en rug krijgen en dit kan uiteindelijk ook voor allerlei andere vervelende klachten zorgen. Tijd dus om nu goed op je houding te gaan letten, niet alleen tijdens het computeren, maar ook bij de andere dingen die je doet in het dagelijkse leven.

Zit en loop rechtop

Of je nou achter de computer zit of op de bank, probeer altijd rechtop te zitten en niet onderuitgezakt. Natuurlijk kan het soms best aangenaam voelen, maar heel goed voor je houding is het niet. Vaak hebben we ook helemaal niet door hoe onze houding is. Wil je hier achter komen? Vraag dan eens aan iemand of hij of zij een foto van je wil maken als je het niet door hebt. Wil je je houding verbeteren? Probeer dan tijdens het zitten zoveel mogelijk je schouders te ontspannen. Zet je voeten plat op de grond en zorg dat je nek rechtop blijft. En wat nou als je loopt? Hangen je schouders een beetje en staan ze naar voren? Op loop je met je borst vooruit en vormt je lichaam van je schouders tot de achterkant van je heupen een rechte lijn?

Jezelf corrigeren

Je zult verschillen gaan merken als je een goede lichaamshouding aanneemt. Zo is het ineens makkelijker om iets op te tillen. Bovendien zul je minder last van je spieren krijgen als je dit op de juiste manier doet. De kans op blessures verklein je dus en daarnaast kun je (sport)prestaties verbeteren. Probeer je dan ook bewust te worden én blijven van je lichaamshouding en jezelf te corrigeren als dit nodig is.

Je straalt iets uit

Tot slot zorgt een goede lichaamshouding niet alleen voor minder pijntjes, maar je voelt je er ook beter door van binnen. Als jij rechtop staat straal je namelijk ook iets uit. Je oogt zelfverzekerder maar kan je hierdoor ook zelfverzekerder door voelen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Een goede lichaamshouding heb je zo”

  1. Wat een onzin en
    Kort door de bocht. Het is bij zithouding veel belangrijker om te variëren in houding en om in de houding waarin je bent te checken of je je lichaam ontspannen houd. En er zijn verschillende type mens en bouw met een verschil in houdingsbehoefte en variatie

  2. Ontspannen houding is belangrijk. En als je de houding lang genoeg oefent, wordt het vanzelf een ontspannen houding.
    Want… rechtop maakt echt dat je je sterker voelt, anderen benaderen je anders en het is beter voor je lijf.
    Blijven oefenen.

Geef een reactie