Duurzaamheid als goed voornemen

The Optimist 13 jan 2021 Samenleving

Uit een enquête uitgevoerd door Motivaction in opdracht van Milieu Centraal blijkt dat een op de drie Nederlanders sinds de coronacrisis duurzamer wil gaan leven. Tweederde van de ondervraagden gelooft dat zij zelf kunnen bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders met name meer voedingsmiddelen met duurzame keurmerken willen kopen, zich meer bezig willen houden met duurzaam wonen, bewuster met spullen om willen gaan, zonnepanelen willen aanschaffen en hun huis beter willen isoleren. De coronacrisis heeft ook effect op de zorgen die Nederlanders hebben over het klimaat; 26 procent van hen zegt zich sinds de crisis meer zorgen te maken.

Tips en informatie

Vooral jongeren tussen de 18 en 34 jaar oud maken zich meer zorgen om het klimaat. Toch blijft het besef van urgentie stabiel; evenveel mensen, namelijk 35 procent, zijn net als in 2019 in grote of zeer grote mate gemotiveerd iets voor het klimaat te doen. De respondenten geven aan meer praktische tips en eenduidige informatie te willen ontvangen over hoe ze hun duurzame voornemens tot uitvoering kunnen brengen.

Bron: Duurzaam Actueel
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Duurzaamheid als goed voornemen”

  1. Voor wie meer tips wil, die me met de 52 weken duurzaam challenge! Iedere week een zeer praktische en haalbare doelstelling om je eigen leven weer wat duurzamer te maken.

Geef een reactie