Drie tips voor een positieve houding

The Optimist 23 okt 2020 Zingeving

Het is soms moeilijk om positief te blijven. Corona komt terug in golven en de gure wind gaat recht door je kleren heen. Gelukkig is er genoeg wat je kunt doen om het glas halfvol te zien. Wij zetten drie tips op een rij om een positieve insteek te blijven houden.

Laat je glimlach zien

Het is niet altijd even makkelijk om te glimlachen. Als je boos bent, of juist op het randje van huilen staat, is een lach ver te zoeken. Toch is onze eerste tip om je lach eens tevoorschijn te halen tijdens een dieptepunt. Een glimlach haalt namelijk volgens Success Consciousness meer bloed en zuurstof naar je gezicht, daargelaten of hij wel of niet gemeend is. Dit geeft een goed gevoel. Ook kan het helpen om naar jezelf te lachen in de spiegel. Zo verandert niet alleen je humeur maar wordt ook stress verminderd.

Minder negatieve praatjes

Soms moet het er gewoon even uit. Hoewel het met mate zeker helpt, kan te veel over problemen praten mensen afstoten. Daarom is onze tweede tip om het positieve meer het onderwerp te laten zijn. Door niet je problemen de rode draad te maken, zul je merken dat langzaam je hele houding verandert. Als je dan een keer echt even je negatieve ei kwijt moet, probeer het dan zo gecontroleerd mogelijk te doen, met het zoeken naar een  oplossing in je achterhoofd.

Wees geen slachtoffer

‘Zij zijn groot en ik ben klein.’ Zelfs het schattige kuikentje Calimero kon het niet laten. We zijn nog wel eens geneigd om onszelf als het slachtoffer te zien. Onze tip is echter simpel: doe dit niet. De enige reden dat je je klein, aangedaan of beledigd voelt is omdat je dit toestaat. Neem daarom, in plaats van ermee te blijven zitten, zelf de situatie in handen. Sta op voor jezelf. Jij hebt immers net zoveel recht om gelukkig te zijn als ieder ander.

Wij gaven al eerder tips om positief de winter door te komen. Daarover kun je in daily Zo kom je de winter door meer lezen.

Bron: Success Consciousness
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie