Drie tips om je werkdag goed vol te houden

The Optimist 17 apr 2019 Gezondheid

Nederland is een land van dienstverlening. Dit betekent dat veel van onze arbeid plaatsvindt aan het bureau. Waar dit voor sommigen goed vol te houden is, hebben anderen wat meer moeite. Het is daarom goed om te zorgen voor een fijne werkomgeving.

Het is belangrijk om je gewrichten en spieren te blijven gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je bloedsomloop goed op gang blijft. Even naar het koffiezetapparaat lopen of naar de WC gaan, is hier al goed voor. Dit zorgt er ook voor dat je niet constant naar het scherm blijft staren, wat slecht is voor je concentratie. Je kunt ervoor kiezen om je beweging buiten de deur op te zoeken en naar de sportschool te gaan. Deze website laat zien of je werkgever aangesloten is bij een collectief van bedrijven die korting bieden aan werknemers voor een sportschoolabonnement.

Blokje om

Neem tijdens je lunchpauze tijd om even een stuk buiten te wandelen. Het weer wordt de komende weken steeds beter en nodigt uit. Maak je hoofd leeg als je een blokje om gaat. Het liefst in een park of natuurgebied, maar als dat niet voorhanden is, is dat geen ramp. Het belangrijkste is dat je buiten bent, zodat je frisse lucht binnenkrijgt. Kantoren zijn vaak niet goed geventileerd en bedompte kantoren zijn niet bevorderlijk voor onze gezondheid. Door buiten te lopen krijg je ook je broodnodige vitamine D binnen.

Groen is goed

Zorg voor voldoende groen op kantoor. Planten maken de werkplek niet alleen gezellig, maar zorgen daarnaast voor frisse lucht. Hoe groter de planten, des te meer zuurstof die geven. Bovendien zorgen planten ervoor dat stressniveaus verlagen. De rest van de inrichting van het kantoor is ook belangrijk. Ergonomische stoelen en bureaus, zoals te vinden op www.albeka.nl, dragen allemaal bij aan een betere werkomgeving voor kantoorwerkers.

Gezonde voeding

Naast zuurstof en beweging is gezonde voeding een punt van aandacht. Werkgevers zijn zich steeds bewuster van het belang van een gezonde maaltijd. De afgelopen jaren zijn veel bedrijfskantines omgetoverd tot halve restaurants waar voedzame, gezonde en gevarieerde lunches de traditionele vette hap hebben vervangen. Mocht jouw werkgever nog niet zover zijn, geef dan zelf het goede voorbeeld door een gezonde lunch mee te nemen. Of overleg met collega’s om met zijn allen wat mee te nemen en gezellig alles te delen.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

2 reacties op “Drie tips om je werkdag goed vol te houden”

  1. Beetje erg oppervlakkig verhaaltje, wat denk je van het geloof in competitie, winnen, verliezen, imago-behoud/verlies. Waardering willen op basis van materie zoals bonus, carriereladder. De militaire hierarchie die nog steeds in ons dagelijkse werk de overhand heeft.

  2. Ooit een boek gelezen “lof der luiheid ” , titel , schrijver – kwijt.
    Beoefen deze kunst en het deed en doet me nog steeds goed.
    Zelfs nu ik met pensioen ben en alleengaander !
    Harm

Geef een reactie