Drie onmisbare voedingsmiddelen voor op het bord

The Optimist 4 nov 2019 Gezondheid

De Amerikaanse diëtiste Desiree Nielsen is een sleutelfiguur op het gebied van voeding en helpt vaak mensen met chronische spijsverterings- en ontstekingsziekten. Om waardevolle voedingsstoffen binnen te krijgen, mogen drie producten volgens haar niet ontbreken op het bord.

Nielsen zegt dat ze een praktische en luchtige benadering heeft op het gebied van voeding. Tijdens het uitleggen van haar persoonlijke voedselfilosofie op een podcast voor MindBodyGreen, onthulde Nielsen drie vrij onconventionele ingrediënten die ze meestal aan de boodschappenlijst toevoegt voor een nutriëntenboost.

1. Radicchio
Op het lijstje groente kunnen we radicchio rosso ofwel roodlof toevoegen. Radicchio behoort tot dezelfde plantensoort als witlof, maar groeit als sla. De groente wordt al eeuwen in Italië gekweekt. Natuurlijk zijn boerenkool, spinazie, broccoli en dergelijke ongelooflijk voedzaam, maar een beetje variatie op ons bord is nodig, vindt Nielsen. Voor een meer uniek, smaakvol bitter blad, stelt ze voor dat je wat radicchio aan het dieet toevoegt.
2. Hennep harten
Hennep harten zijn gepelde hennepzaden. Slechts drie eetlepels geven 10 gram plantaardig eiwit. ‘Wat opmerkelijk is voor zo’n kleine hoeveelheid’, zegt Nielsen. Hennepharten bevatten daarnaast veel mineralen, zoals magnesium waar veel mensen tekort aan hebben. Kortom, hennepharten kunnen heel goed de Superman van superfoods genoemd worden. Je kunt hennepharten in smoothies, bovenop salades of in yoghurt strooien voor extra eiwitten en omega-3 vetzuren.
3. Vette vis
Vis, zoals sardines, wilde zalm, makreel, ansjovis en haring, zit ook boordevol eiwitten en omega-3 vetzuren. Er is zelfs aangetoond dat vette vis positieve effecten heeft op de cardiovasculaire gezondheid en het cholesterol. Hoewel je misschien een voorliefde hebt voor de zoetere, boterachtige smaak van kreeft of zeeschelpen, kun je om je gezondheid te verbeteren, kiezen voor sardines of ansjovis.

Bron: MindBodyGreen
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

5 reacties op “Drie onmisbare voedingsmiddelen voor op het bord”

  1. Hennepzaden kun je gewoon bij de AH of Kruidvat kopen. Maar radicchio….geen idee.

  2. Radicchio is te koop bij Ekoplaza In Hengelo en ik neem aan ook bij andere winkels van die keten.

  3. Radicchio kun je over het algemeen gewoon in elke supermarkt kopen. Dat kon zelfs 10 jaar geleden al toen ik er nog woonde. Hoe dat zit met bio winkels in Nederland weet ik niet Succes met zoeken en vinden.

Geef een reactie