Doorbreek patronen. Veertig dagen geen alcohol

The Optimist 30 dec 2018 Gezondheid

Ga een uitdaging aan met jezelf. Met IkPas drink je vanaf maart veertig dagen geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. Je wordt je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, je doorbreekt je vastgeroeste patronen en alcohol is niet meer vanzelfsprekend.

Voor veel mensen is alcohol drinken heel normaal. Na het sporten een biertje drinken. Voor het slapen gaan een borreltje. Tijdens een feestje een lekker mixdrankje. Of iedere avond bij het eten een glaasje wijn. Hoewel we allemaal de effecten op onze gezondheid kennen van alcohol, zijn er maar weinig die nooit alcohol drinken. ‘Een glaasje per dag moet kunnen tenslotte’. ‘En het is zo ongezellig om spa rood te drinken’. Hele plausibele argumenten.

Toch blijft het interessant om eens te kijken wat het met je doet om een tijdje geen alcohol te drinken. De World Health Organization adviseert tenslotte sinds kort ook om dat ene drankje per dag te laten.

Bewust

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie in Nederland voor het tijdelijk geen alcohol drinken. IkPas maakt zich er hard voor om je bewuster te maken van de keuze om wel of niet te drinken. Veel deelnemers van IkPas ervaren positieve lichamelijke veranderingen. Ze voelen zich fitter en scherper, slapen beter, vallen af en hebben een betere huid.

IkPas helpt je bij je uitdaging. Je kunt bij de organisatie terecht voor vragen, tips, artikelen, recepten, badges die je kunt verdienen met uitdagingen.. Alles om jouw uitdaging te volbrengen. Ze vragen je bovendien niet om te stoppen met alcohol, maar om een pauze in te lassen. Doe mee en wees nieuwsgierig naar wat het je oplevert. Via de website www.ikpas.nl kun je je inschrijven om vanaf 1 maart 2019 veertig dagen geen alcohol te drinken.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Eén reactie op “Doorbreek patronen. Veertig dagen geen alcohol”

  1. Eindelijk de aanpak van dat eeuwige alcohol gedoe. Het is wel tijd dat
    Het aangepakt wordt. De schade is groot. Daar wordt zelden over gesproken.
    Voor mij is het positiefs nieuws e n de aanpak slim.
    De islam die het verbied dacht ik gaat strak het van de dronken Europeanen over nemen. Misschien net nog niet wie weet MariJan van veen de schade aan het ongeboren kind nóg niet meegerekend!!!succes !!

Geef een reactie