Door kennis minder ziekte, wel betaalbare zorg

The Optimist 8 apr 2021 Gezondheid

‘Weet wat je eet’ is voor steeds meer mensen onderdeel van hun leefwijze. Auteur Ineke Haisma schreef er diverse boeken over, om het grote publiek bewust te maken van het verband tussen gezonde voeding en een gezond lichaam. Nu komt ze met een cursus waarmee het makkelijker wordt om betere eetkeuzes te maken.

‘Met kennis onder de mensen, maken we de gezondheidszorg weer betaalbaar’, vertelt Ineke. Volgens haar zijn de zorgkosten straks niet meer te betalen. ‘De ziekenhuizen liggen vol met patiënten met hart- en vaatziekten, diabetes, Alzheimer en andere Westerse ziektebeelden en we weten nu dat mensen met zulke aandoeningen veel gevoeliger zijn voor griepepidemieën. De grootste oorzaak is dat we niet weten wat we eten en niet begrijpen wat het in ons lichaam doet. Mensen weten bijna niets over voeding en over hoe het lichaam werkt. Dat is een groot probleem!’, waarschuwt ze.

Nieuwe cursus

Dat probleem wil zij, samen met Martine Verweij van Meo Auxilio uit Marum oplossen. ‘We hebben een cursus ontwikkeld Met Verstand Gezond met onder meer 29 online video’s. Het is een laagdrempelige cursus waardoor je begrijpt welke keuzes je kunt maken om langer jong te blijven en gezonder en blijer ouder te worden.’ Het is de missie van beide dames deze kennis te verspreiden; volgens hen heeft iedereen recht op deze kennis.

Coronakilo’s of -afslanken

Voor bedrijven ziet Haisma eveneens een rol weggelegd: ‘Het is ook van belang dat medewerkers fit zijn en op latere leeftijd energiek hun werk kunnen doen. We moeten immers straks tot ons zeventigste jaar doorwerken. Dat kan maar beter in een goede conditie.’ Terwijl de een door de lockdown coronakilo’s aankomt en de ander vanwege coronastress afvalt, zijn veel mensen om zoek naar een juiste balans in hun voedingspatroon. Daar is enige hulp welkom, en het liefst op een positieve manier gebracht. ‘Het is een cursus waar je vrolijk van wordt, dat hebben we nodig in deze barre tijd’, belooft Haisma.

Bron: Meo Auxilio
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

5 reacties op “Door kennis minder ziekte, wel betaalbare zorg”

  1. Gezonde, gratis, toevoeging: veel lichaams warmte verliest je lichaam door je hoofd, dus draag een warme muts bij bepaalde weersomstandigheden. Draag conform het handboek borstgezondheid geen of zo min mogelijk een bustehouder.draag een nierverwarmer, voor je nieren én om andere belangrijke organen goed warm te houden. Drink ook nooit iets ijskoud.kost onnodig energie spijsvertering terug te keren juiste temperatuur.draag ergonomische schoenen, voor de juiste en prettige ondersteuning. Denk ook aan macrobiotische voeding. Geniet van het leven.

  2. Lente tip; Brandnetels, gratis in natuur, gezonde & leuke recepten van te vinden! Wat dacht je van pesto van brandnetel pulp; overblijfsel van Brandnetels in de slowjuicer, lekker gezoet met wilde wortelsap. Waterkers en Rucola, super gezonde groene groentes! Rucola vind ik vooral bij pasta lekker goed combineren. Een snelkookpan; is onder druk koken en is dus extra energie!
    Een stoompannetje is behoud van vitamines. Of kooknat gebruiken van gekookte groentes; miso soep of 1 cup soep van maken. Boerenkool is ook prima als soepgroente te gebruiken. Veel plezier in je woonkeuken, als je hiermee aan de slag gaat!

  3. Brandnetelsoep gaat er altijd goed in bij ons! Een kop brandnetelthee gaan we eens proberen op de redactie.

Geef een reactie