Door deze methode leid je een stressvrij bestaan

The Optimist 9 mrt 2018 Gezondheid

Soms heb je de tijd nodig om alles op een rijtje te zetten en moet je even op adem komen. Maar hoe doe je dat precies? Deze methode biedt uitkomst.

Wanneer je last hebt van ongezonde stress kun je Emotional Freedom Techniques (EFT) toepassen. Bij EFT wordt op verschillende punten op het lichaam geklopt. Je aandacht hou je bij het probleem door korte zinnetjes uit te spreken.

De spanning neemt af

Door het kloppen vinden er in je brein en lichaam verschillende processen plaats, met als gevolg dat de spanning afneemt. Zo kan de spanning binnen een paar minuten al afnemen, waardoor het je lukt om beter met de situatie om te gaan en positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. De methode verwijdert de negatieve lading.

Gezonde of ongezonde stress

Iedereen heeft wel eens te maken met stress, dit is heel normaal. Wel is het goed om te kijken of de stress gezond is. Ben je bijvoorbeeld zenuwachtig omdat je een presentatie moet geven of omdat je je eerste werkdag bij je nieuwe baan hebt, dan is dit heel normaal. Tijdens of na de inspanning zal de stress weer afnemen. Als je continu last hebt van stress en niet kunt ontladen is het niet meer gezond. Je merkt dan bijvoorbeeld dat je weinig kunt hebben en snel emotioneel of geïrriteerd bent. Of je bent juist angstig en hebt het gevoel dat het allemaal niet meer lukt. Bij ongezonde stress is het noodzakelijk dit probleem aan te pakken om ergere klachten, zoals slaapproblemen en een burn-out, te voorkomen.

Een zelfhulpmiddel

Wanneer je last hebt van milde stressklachten is EFT een prima methode die je zelf in kunt zetten. Bij ernstigere klachten is het aan te raden om met een EFT-behandelaar te kijken naar het onderliggende probleem en deze aan te pakken.

Zaterdag 10 maart 2018 is het Landelijke EFT dag. Op deze dag kun je, tegen een kleine vergoeding, verspreid door Nederland een workshop volgen of een korte EFT-sessie krijgen. Kijk voor meer informatie op deze website.

Lees ook in de Daily:
> Hierdoor kun je levens redden
En toch is alles wat we doen natuur

Bron: Stichting EFT
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie