Doofpotten werken niet

The Optimist 30 nov 2017 Samenleving

Enkele weken terug deden wij verslag van een petitie die namens gedupeerde klanten van de SNS-bank werd aangeboden aan de Kamercommissie voor Financiën. Ze vragen daarin om schadeloosstelling. Om het schadebedrag te kunnen bepalen, moest eerst de historische waarde van de genationaliseerde aandelen worden vastgesteld door een panel van drie deskundigen. Nu blijkt de minister van Financiën bij de Ondernemingskamer een verzoek tot zwijgplicht te hebben ingediend. Dit verzoek wordt vanmiddag behandeld.

Gedupeerde aandeelhouders noemen dit het mogelijke begin van een doofpotaffaire. Het verzoek is vermoedelijk afkomstig van de vorige minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem. Het is maar de vraag of de huidige minister, Wopke Hoekstra, op de hoogte is van dit verzoek.

Het optimisme van dit bericht

Je vraagt je misschien af waar het optimisme zit in dit bericht. Heel simpel: minister Wopke Hoekstra heeft de kans om het verzoek van zijn voorganger in te trekken en het recht zijn gang te laten gaan. Dat zou goed nieuws zijn. En als dit onverhoopt niet gebeurt, heb jij in dit vrije land de mogelijkheid om getuige te zijn van de behandeling van het verzoek van de minister. De terechtzittingen van de Ondernemingskamer zijn namelijk in beginsel openbaar en vinden plaats in één der zittingzalen van het Paleis van Justitie aan het IJdok 20 te Amsterdam. Dus als je vanmiddag om 16:00u een gaatje hebt in de agenda: kom eens kijken hoe er in Nederland wordt rechtgesproken.

Meer informatie: www.rechtspraak.nl

Ook in de Daily van vandaag:
Dit type behandeling blijkt effectiever voor mensen met de ziekte van Crohn
Met deze 3 tips eet je meer groenten en fruit

Bron: Rechtspraak
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie