Doe elke week een nieuwe groene uitdaging

The Optimist 3 feb 2022 Natuur & Milieu

In het tijdperk van challenges op sociale media, mogen duurzame uitdagingen niet ontbreken. 52wekenduurzaam geeft iedere week een nieuwe groene uitdaging. Zo maak je je leven stapje voor stapje duurzamer.

Duurzame leefstijl

Veel mensen willen iets betekenen voor de planeet, maar weten niet hoe ze moeten beginnen. Door mee te doen aan positieve uitdagingen, onderzoek je welke duurzame keuzes jouw leven leuker maken en ontwikkel je een persoonlijke, duurzame leefstijl. De uitdagingen zijn praktisch, leuk en en dragen daadwerkelijk iets bij. Denk aan opdrachten als: maak je eigen schoonmaakmiddel, douche eens koud of laat de auto staan.

Milieubeweging

Wat begon als een plan van drie vrienden om een aantal Nederlanders te inspireren duurzamer te gaan leven, is uitgegroeid tot een grote milieubeweging. Op dit moment ontvangen al meer dan twintigduizend Nederlanders elke maandagochtend een nieuwe uitdaging in hun mailbox. De opdrachten horen bij verschillende thema’s: voeding, energie, circulair, groen, mobiliteit en leefstijl. Hun doel is om 52.000 mensen mee te laten doen aan 52 weken duurzaam en zo te inspireren tot een groene leefstijl.

Wist je dat een op de drie Nederlanders sinds de coronacrisis duurzamer wil gaan leven?  Tweederde gelooft dat zij zelf kunnen bijdragen aan een duurzamere samenleving. Lees hierover meer in deze daily.

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie