The Optimist
The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.
Een eigen zonnepark met 50.000 zonnepanelen? Olie- en gasbedrijf Shell gaat dit waarmaken. Met deze zonnepanelen kan aardig wat duurzame energie worden geleverd en met deze energie neemt Shell een groene afslag.
Het zonnepark moet komen te staan op het chemiecomplex in Moerdijk. Met de 50.000 zonnepanelen komt het piekvermogen op ongeveer 20 megawatt aan hernieuwbare energie uit. Dit staat gelijk aan het jaarlijks elektriciteitsverbruik van zo’n zevenduizend huishoudens. De elektriciteit die door de panelen wordt opgewekt, wil Shell inzetten voor processen die plaatsvinden op het chemiepark.
Shell wil met het zonnepark een nieuwe, duurzame weg inslaan. Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland, stelt ook dat Shell met het zonnepark een actieve rol wil spelen in de Nederlandse energietransitie. Met het grote zonnepark wil het bedrijf namelijk een bijdrage leveren aan de overgang van fossiele energie naar duurzame energie. Ondanks dat het een van de grotere zonneparken in Nederland wordt, zal het park slechts drie procent van het totale elektriciteitsverbruik leveren dat nodig is voor het chemiecomplex.
Inmiddels zijn de omgevingsvergunningen en een SDE+-subsidie rond. Nog dit jaar wordt gestart met de ontwikkelingen van het park. Met het park wil Shell zijn CO2-uitstoot verminderen. Dit gebeurt door het verbeteren van de energie-efficiëntie van de processen en door te investeren in nieuwe energieactiviteiten. Omdat zonne-energie een steeds belangrijkere rol speelt in de energiesystemen van de toekomst, wil Shell met dit project aantonen dat het bedrijf in staat is om commercieel aantrekkelijke oplossingen te ontwikkelen voor de industrie.
Lees ook in de Daily:
> Een dag om voor te lezen
> FreeWheelende 65+-ers in de Achterhoek
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Schrijf je gratis in voor onze PositiefNieuwsBrief (1 tot 3 e-mails per week). Uitschrijven kun je ieder moment door op de unsubscribe-link te klikken die onderaan iedere mailing staat.
50.000* 250= 12,5 miljoen. Hoe past dit bij vermogen van 20 Magewatt?
Beste Arnoud,
Bedankt voor je reactie.
Het gaat hier om het piekvermogen. Dit komt op ongeveer 20 megawatt aan hernieuwbare energie uit.
– The Optimist
Hoezo krijgt Shell SDE subsidie? Ze maken voldoende winst om dit zelf te betalen lijkt me.
Conie
Beste Conie,
SDE+ stimuleert bedrijven om duurzame energie te produceren. Omdat Shell hier nu mee aan te slag gaat, zullen zij deze subsidie ontvangen.
– The Optimist
SHELL en groen? Lees dan ajb onderstaande milieuschandalen veroorzaakt door Shell
http://www.greenpeace.nl/2015/Nieuwsberichten/Klimaat–Energie/De-geschiedenis-van-Shell-in-9-schandalen/?utm_source=EN001+-+2018+2+02-+Nieuwsbrief+-+Default&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief
En teken deze petitie om Shell predikaat Koninklijk te ontnemen:
https://secured.greenpeace.nl/actie/niet-koninklijk/?cg=637C26F7-E4B7-4944-9A20-2CA1910A759B&opt=in&utm_source=EN001+-+2018+2+02-+Nieuwsbrief+-+Default&utm_medium=email&utm_campaign=nieuwsbrief#
Wij gaan ons hier goed in verdiepen Marlies.
Bedankt voor de informatie!
– The Optimist