FreeWheelende 65+-ers in de Achterhoek

The Optimist 24 jan 2018 Gezondheid

In de Achterhoek weten ze hoe ze 65-plussers weer in beweging kunnen brengen én houden.

De FreeWheel Club

In Ulft zijn de ouderen heel actief. Hier bevindt zich namelijk de FreeWheel Club, waar 65-plussers dagelijks bijeenkomen voor een stevige workout. Ook in de kou komen de ouderen braaf opdagen om gezamenlijk te bewegen. Dan maar een extra dikke legging, een muts op en handschoenen aan. De groep 65-plussers gaat er voor! Dit doen zij inmiddels al zeven jaar, van maandag tot en met vrijdag. De groep groeit nog steeds.

Een langer en leuker leven

Het doel van de FreeWheel Club is om samen langer en leuker te leven. Gezondheid speelt hierbij natuurlijk een belangrijke rol en daarom leren de ouderen bij de FreeWheel Club wat een gezonde leefstijl is en hoe zij dit kunnen volhouden. Hierdoor zijn ze minder vatbaar voor ziektes, zullen de gewrichten minder stijf worden en neemt de spiermassa niet af. En dit leren de ouderen allemaal op een leuke, actieve manier. Zo werken ze aan hun kracht en evenwicht, maar ook lenigheidsoefeningen en yoga staan op het programma.

Eenzaamheid aanpakken

Naast gezondheid wordt een ander belangrijk probleem aangepakt: eenzaamheid. Het sociale netwerk is dankzij de club erg groot. Komt iemand een paar dagen niet, dan wordt deze persoon gebeld. De ouderen zitten minder vaak alleen thuis, leren nieuwe mensen kennen en krijgen zo nieuwe sociale contacten. De FreeWheel Club is dus niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest. Voldoende en regelmatig bewegen is van essentieel belang. Het houdt de spieren gezond en sterk waardoor we meer aan kunnen. Zeker op oudere leeftijd is het belangrijk om te blijven bewegen. Zo is dit bijvoorbeeld een goede manier van valpreventie.

Wat doe jij om fit en gezond te blijven?

Lees ook in de Daily:
Een dag om voor te lezen
Dit oliebedrijf slaat een nieuwe, groenere weg in

Bron: NRC
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie