Dit is de reden waarom je beter nu kunt beginnen met je goede voornemens

The Optimist 13 dec 2017 Gezondheid

Nu het oude jaar bijna ten einde loopt en het nieuwe jaar bijna van start gaat, zijn veel mensen bezig met het bedenken van goede voornemens. Voornemens die nu al opgeslagen in het hoofd zitten, maar waar het merendeel van de bevolking vaak pas op 1 januari mee wil beginnen. Maar waarom op 1 januari beginnen?

Het nieuwe jaar wordt vaak als een nieuwe start gezien. Een nieuwe start om een bepaalde periode af te sluiten of juist om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Iedereen ziet het nieuwe jaar weer anders.

Het ontstaan van goede voornemens

Natuurlijk is het heel mooi om een goed voornemen te hebben. Maar waar komen goede voornemens eigenlijk vandaan? Vaak zijn het dingen die we eigenlijk al weken, maanden of zelfs jaren willen doen. Bijvoorbeeld meer bewegen en afvallen. Het is een puntje op onze toekomstige agenda dat regelmatig voorbij komt. We willen dus iets veranderen of verbeteren in ons leven. Dit is heel menselijk en ook vaak positief. Eigenlijk is het heel optimistisch wanneer je goede voornemens hebt.

Een nieuw begin

Het nieuwe jaar wordt dus vaak als een nieuw hoofdstuk gezien, een nieuw begin. En dit is dan ook meteen de reden dat mensen er vaak voor kiezen om in het nieuwe jaar met een goed voornemen te beginnen. Mensen voelen zich vol energie en willen er voor gaan. Natuurlijk is het nieuwe jaar een mooie gelegenheid om met dit voornemen te beginnen. Maar waarom niet nu meteen? Elke dag, elke minuut en elke seconde kun je ook zien als een nieuw begin. Dus dit is het perfecte moment om te starten met je goede voornemen.

Hou vol

Vaak gooien we ons vol in het goede voornemen. Het gaat goed en we hebben er zin in. Maar dit is dikwijls voor korte duur. Misschien zien we niet snel genoeg resultaat of misschien kost het te veel energie. Door meteen alles te geven haken mensen snel af. Maar waarom ben je dan begonnen? Probeer daarom, wanneer je aan een goed voornemen wilt beginnen, om dit voornemen realistisch te maken. Wanneer je nu van start gaat, geeft het minder druk dan de druk die vaak in het nieuwe jaar wordt ervaren. In het nieuwe jaar wil je vaak alles in één keer veranderen. Dit hoeft niet. Begin daarom nu en maak het jezelf makkelijker. Schaaf zo nodig het voornemen ietwat bij. En realiseer je dat dingen vaak niet vanzelf gaan of snel gebeuren, het is niet voor niets een goed voornemen. Dus ga er voor en hou vol.

Ook in de Daily van vandaag:
Door dit product kunnen kinderen beter bij de les blijven
Deze therapie kan het horen van stemmen doen verminderen

The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

Geef een reactie