Dichter bij een coronavaccin

The Optimist 19 jun 2020 Gezondheid

Het zou voor veel mensen het leven een stukje beter maken: een vaccin tegen corona. Het voelde tot nu alsof er nog niet veel voortgang werd geboekt, maar het Amsterdam UMC zegt nu een grote stap te hebben gezet.

Veel onderzoekers verwachten dat in de antilichamen van mensen die al besmet zijn geweest met het coronavirus de oplossing te vinden is. Hierbij wordt in sommige gevallen gekeken naar antilichamen van vorige coronavarianten, zoals sars in 2003. Toch heeft het UMC uit de nieuwste vorm van corona deze stoffen weten te winnen, die volgens hen honderd keer sterker zijn dan de stoffen die tot nu toe beschikbaar zijn. Hierdoor is er volgens de onderzoekers niet alleen minder nodig van deze antistoffen, maar kan het resulterende vaccin ook goedkoop worden geproduceerd. Voor nu worden de stoffen alleen nog in diertesten gebruikt, al hopen de onderzoekers dat begin volgend jaar ook de eerste proefpersonen kunnen deelnemen in testen. Daarnaast zeggen ze op zoek te gaan naar nog krachtigere antistoffen. Op deze manier kunnen ze dan meerdere antistoffen combineren, wat een werkzamer vaccin tot gevolg zou hebben.

Bron: NOS
The Optimist

The Optimist

The Optimist is een onafhankelijk opinietijdschrift over mensen en ideeën die de wereld veranderen.

Meer over The Optimist >

Reacties

3 reacties op “Dichter bij een coronavaccin”

  1. Ik weet niet of het zo snel produceren van een vaccin wel zo’n goed nieuws is. Volgens mij zitten er veel gevaren aan een vaccin dat in zo weinig tijd wordt gemaakt en uitgeprobeerd. Ik laat me in ieder geval niet vaccineren!!

  2. Helemaal mee eens,ik pieker er niet over! Wet of geen wet.

  3. De vraag is of vaccineren wel een goed idee. In mei / juni 2014 schreef Jayne Donegan arts een interessant artikele hierover in de Optimist en in the highwire interview van Del Bigtree met Dr Zach Bush wordt een holistische kijk uit gelegd die mij leert dat er geen simpele PRIK oplossing is om dit grote probleem op te lossen. Voor wie wil http://www.zachhushMD.com

Geef een reactie